UA-52254593-1

10.1.2018

Lisäys Omega Healtcare Investorsia: oma henkilökohtainen putoava puukkoni?

Tapahtunut aiemmin. Ostin auton. Sen takia myin hieman omistuksia, muun muassa noin 500 euroa tappiolla olleet Omega Healtcare Investorin osakkeeni. Sitten ostinkin niistä jo kolmanneksen takaisin.

Nyt asettamani ostoraja täyttyi, ja ostin 12 osaketta lisää kappalehinnalla 26,95 dollaria.

Itse yrityksestä minulla ei ole mitään uutta sanottavaa. REIT, hoivatiloja, korkea osinko ja kova kasvutahti. Tulopuoli on hieman laskenut ja yhdellä isolla vuokralaisella on ongelmia. Lisäksi koko REIT-suunta viime päivinä kurssilaskuissa. Itse näen, että toimiala on edelleen potentiaalinen.

Se, mitä huomaan miettiväni, on oma psykologia. Onko tässä oma putoava puukkoni?

Sijoitusstrategianiana tuolla tarkoitetaan sitä, että ostaa säännöllisesti yritystä jonka kurssi tippuu. Tätähän itse harjoitan.

Toinen merkitys putoavalla puukolla on, että tavallaan ostaa kun on yritykseen sitoutunut. Eli kun olen päättänyt että yritys on omistamisen arvoinen, ja sen kurssi tippuu, niin sittenhän se on vielä enemmän omistamisen arvoinen.

Teoriassa noin, mutta jos toimiala hapertuu alta, yrityksen taloudellinen tilanne muuttuu tai jotain vastaavaa, niin alkuperäinen tulkinta on virheellinen. Ja se alkuperäinen tulkinta voi tietty olla alunperinkin virheellinen. Talvivaaran omistajilta voi kysyä lisää.

Eli käytännössä kyse on siitä, että ostaa kun on ennenkin ostanut. Avainkysymys on, että ostaisinko yritystä näillä tiedoilla ja näillä luvuilla jos en yritystä olisi ennen omistanut.

o o o

Edellinen voi kuulostaa lupaavalta johdannolta allekirjoittaneen psyykkeeseen, mutta tämän syvemmälle ei valitettavasti päästä. En minä tiedä. Kaikki valintani ovat mielestäni ainakin jollain tapaa perusteltuja. Toisaalta olen kyvytön arvioimaan omaa päätöksentekoani, enkä ymmärrä yritysten toimialaa ja lukuja niin hyvin kuin monet. Ja aikaakin on rajatusti.

Lisäksi olen optimisti ja taitava perustelemaan päätöksiäni itselle ja muille. Kaikki valintani tuntuvat siis mainioilta ja luontevilta. Kaikki vaan eivät sitä ole, mutta sen näkee jälkikäteen.

Jos palaan lopuksi tarinan alkuun. Omistan nyt Omegaa noin 800 eurolla, eli hyvin pienellä summalla. Ehkä aiemman sitoutumisen takia, ehkä ihan objektiivisesti näen tässä suunnassa edelleen potentiaalia. Mutta varon, etten liikaa innostu, jotta yrityksen osuus salkussa pysyy kohtalaisena.

Jatkan ostoja jos yrityksen kurssi tippuu edelleen.

2 kommenttia:

 1. Hyvää pohdiskelua. Esitit juuri kysymyksen, jonka itse olisin esittänyt itselleni, ostaistko osakkeen uudelleen, jos sinulla ei sitä nyt olisi? Minusta sinä olet tämän tehnyt. Käsittääkseni mitään oleellista muutosta tiedoissasi ei ole tullut.

  Menen sitten Omega Health Careen. Omistan itse enemmän kuin sinä ja siinä mielessä olen samoin kuin sinä siihen sitoutunut ja voin ajatella asioita väärässä valossa. Omegan ongelmat on asikakaiden maksuvakeuksissa. Maksuvaikeuksista huolimatta yhtiö tekee tulosta ja maksuvaikeudet eivät tarkoita, että maksuja ei makseta. Jopa konkurssitapauksissa yleensä jotain lopulta saadaan. Toiseksi yhtiö on saanut laki haasteita tiedoittamisesta osakkailtaan. Tämä ei le oikein hyvä, juttu vähän omaan jalkaan sahaamista. Näissäkin tapauksissa tilanne lopulta ratkeaa. Yleisesti sijoittajat ovat pelokkaita tämmöisissä tilanteiss.a Pelätään pahinta ja se näkyy hinnassa ja shorttarit vauhdittavat tilannetta. Tällä hetkellä OHI:n osakkeita 19% on shortattu.Kun hyvää uutista tulee yhtääkkiä 19% osakekannasta halutaan ostaa. 19% osakekannasta ei mäysökään halua pitää osingon exdatena positiotaan. Noilla shortrtien omidstajilla on intressi masinoida negatiivista uutista yhtiöstä esimerkkinä Seeking Alphassa.

  Oma ajatteluni lähtee siitä, että ketkä/kuka on yhtiöstä parhaiten perillä. No sisäpiiri ja se osti hiljattain. Ostaisiko, jos näyttäisi, että tulossa on jotain uhkaavaa? Ei se ostaa siksi, että uskoo, että hyvä tilaisuus ostaa.

  Lopuksi voit kysä minulta lisää, olen entinen Talvivaaran omistaja. Miten omistajuuteni päättyi voi lukea blogistani. Vasemmassa reanssa lista Suomalaisista yhtiöitä koskevista kirjoituksista ja sieltä löytyy omalta paikalta aakkosissa. Jos haluaa lueskella putoavista puukoista niin valitsee samasta listasta Alma Median tai Outotecin. Molemmat löytyy Sharevillessä salkustani ja sieltä näkee nykyisen tilanteen. Ainakin Alma Mediassa uskon olevani plussalla kokonaisuutena. (Osakkeen tuotto on erittäin monimutkainen laskea, kun on myynyt tappiolla ja ne kahdella eri välittäjällä.)

  VastaaPoista
 2. Huomaan itse kiinnittämäni nykyään enemmän huomiota siihen, mikä summa on yhteenlaskettuna viivan alla. En niinkään siihen mitä yksittäisen yrityksen kohdalla lukee. Aina voi erehtyä, mutta pelissä jossa todennäköisesti voittaa, on kivaa kun on plussalla.

  Huomaan, että kiinni omistuksiini. Se on ihan hyvä asia, tiettyyn rajaan asti. Mutta sitten se voi muuttua huonoksi jutuiksi.

  Omegasta. Olen yrittänyt seurata uutisia ja lukuja. Kyllä tuo tiputus tuntuu vaan ylireagoinnilta. Tosin edes ajatus virheellisestä tiedosta on huolestuttava.

  Mistä muuten seuraat lähipiirin ostoja? Yritysten omilta sivuilta? Nuo harvemmin pääsevä5 uutisiin asti.

  VastaaPoista