UA-52254593-1

6.12.2017

Tarina ensimmäisestä osakeomistuksestani eli kuinka epäsuorasti tarjosin turvapaikan alpakoille ja lapsille

Viime päivinä on kovasti puhuttu Töölöntorin tapahtumista. Poliisi oli mennyt lupaamaan järjestysluvat kahdelle eri tilaisuudelle ja perui sitten jälkimmäisen.

Lastentapahtuma - puput ja alpakat - olivat jäädä mieron tielle,  mutta apuun tulivat HJK ja Telia, jotka tarjosivat käyttöön viereistä jalkapallostadionia.

Hieno ele. Toivottavasti tapahtuma sujuu hyvin.

Minulle tämä on hyvä mahdollisuus kertoa ensimmäisestä suorasta osakeomistuksestani. Oli 1990-luvun loppu. Olin jo kiinni työelämässä ja rahaakin alkoi kertymään.

HJK piti yleisöannin. Yhden osakkeen sai merkitä muistaakseni 2 000 markalla eli noin 330 eurolla.

Minulla ei ollut hajuakaan sijoittamisesta, mutta jalkapalloa ymmärsin. Siispä lähdin mukaan minimisummalla. Sitten minustakin tuli jalkapallomoguli. Oma joukkue ja kaikkea.

Lienee selvää, että tämä sijoitus ei ole ollut tuottavimmat päästä. Olisin vuosi sitten saanut vitosen osinkoa jos olisin muistanut ilmoittaa tilinumeron. En muistanut, en saanut.

Mutta olen minä tästä hyötynyt. Täällä puhuu moninkertainen jalkapallon suomenmestari, päivää vaan. Ja vielä ilman että on tarvinnut edes hikeä vuodattaa.

Tässä kohden jokunen tuttu voi kenties ryhtyä miettimään jos sattuisi tätä lukemaan. On nimittäin olemassa vaihtelevia tulkintoja siitä saako yhden osakkeen omistaja kutsua itseään suomenmestariksi. Suuri enemmistö (eli muut kuin minä) ovat sitä mieltä että pitäisi urheilla ja kaikkea. Minusta yksi osake riittää.

Täältä muuten tietoa miten tuo suomenmestaruus voidaan kirjoittaa. Vaihtoehtoja riittää, piti ihan googlata.

Taloudellisessa mielessä tuo hankinta oli ihan tyhmää. Jos olisin vaikkapa ostanut Coca-Colaa, olisi osakkeen arvo yli tuplaantunut, eikä tee edes mieli laskea paljonko osinkoja olisin ehtinyt saamaan. Vielä vähemmän tekee mieli laskea kuinka paljon ne osingot sijoittamalla olisi ehtinyt saada lisätuottoa.

No, joku ystävä osti auton toinen lähti ulkomaille. Minä ostin yhden osakkeen, retostelin sillä vuosikymmeniä ja kirjoitin vielä bloginkin. Ihan hyvä saldo.

Itsenäisyyspäivänä pitää olla tilaa kaikille. Stadionin avaaminen kyläjuhlia varten on hieno ele, ja myös näin omistajaportaasta tulee vahvasti tukea. HJK:hon palaan bloggausmielessä myös toiste.

Hyvää satavuotispäivää meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti