UA-52254593-1

29.4.2017

Tarjous: Nordea ja kulutonta ETF-ostamista

Minulle rakas välittäjä Nordnet* on jo kauan tarjonnut maksuttomia ETF-kuukausiostoja. Kerran kuussa on voinut ostaa valittuja ETF-rahastoja. Se on hieno asia, ja tuota olen tehnyt vaihtelevissa määrin jo parin vuoden ajan.

Nyt miltei samanniminen Nordea, minulle koko ajan rakkaammaksi käyvä välittäjä, ottaa askelia samaan suuntaan. Nordea tarjoaa maksutonta kaupankäyntiä valituilla iSharesin ETF:fiin välillä 10.4.-7.7.

Hieman yllättävästi tarjouksesta pääsee lukemaan vain os ja kun on jo kirjautunut sisään. Julkista linkkiä ei ole. Hieman häkellyttää, että onko tuon tarjouksen ideana vokotella uusia asiakkaita, tai vain saada jo olemassa olevat laajentamaan repertuaariaan. Oletan että jälkimmäistä. Ja jos tämä on vastaus Nordnetin "99 sentillä kotimaisia osakkeita" -tarjoukseen, niin ei ole ihan onnistunut sellainen.

Itse muuten priorisoin mieluummin pysyvää halpuutusta kuin hetkellisiä tarjouksia, näin S-konsernin termistöä lainatakseni. Mutta ymmärrän kyllä, että tarjouksella saa aikaan nopeampia tuloksia.

Tarjolla olevat ETF:fät ovat:

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF
iShares Core MSCI Pacific ex-Japan UCITS ETF
iShares China Large Cap UCITS ETF
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
iShares Core DAX UCITS ETF (DE)
iShares MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist)
iShares STOXX Europe 600 Food & Beverage UCITS ETF (DE)
ISHARES STOXX EU 600 INSU
iShares Core MSCI World UCITS ETF
iShares Global Infrastructure UCITS ETF
iShares S&P 500 Health Care Sector UCITS ETF
iShares S&P 500 Consumer Discretionary Sector UCITS ETF
iShares Global Water UCITS ETF
iShares Core S&P 500 UCITS ETF
iShares S&P SmallCap 600 UCITS ETF
iShares Listed Private Equity UCITS ETF
iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF
iShares Global Clean Energy UCITS ETF
iShares € High Yield Corp Bond UCITS ETF
iShares Core € Corp Bond UCITS ETF
iShares Automation & Robotics UCITS ETF
iShares Digitalisation UCITS ETF
iShares Ageing Population UCITS ETF
iShares Edge MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF

Käytännössä tuolla on tarjolla aika hyvin perusrahastoja. Bonusta melko laajasta kirjosta erikoisrahastoja, jollaisia esimerkiksi Nordnetillä ei ole paljoa maksuttomien kuukausiostojen tarjonnassaan.

Kulut ovat vaihtelevia, niitä kannattaa kytätä. iShares on ETF-maailmassa käsittääkseni jossain keskihintaisten tienoilla. Perusrahastoissa kulut ovat jotain 0,4 % luokkaa vuodessa.

Olen aikeissa perehtyä näihin tarkemmin, eli saatan palata asiaan. Voi olla, että jotain innostun hankkimaankin. Mutta katsotaan.

(edit: Poistettu lopusta "Jossakin oli jopa merkintämaksuja." koska ei tietenkään ole, kun ostaa pörssistä. Kummallinen aamuinen ajatusvirheeni.)

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

6 kommenttia:

 1. Jos tarkoitus on kuukausisäästää tai muuten ajallisesti hajauttaa ostoja, kolmen kuukauden tarjouksesta ei ole paljon iloa. Osa noista ETF:stä on muutenkin Nordnetin puolella ilmaiseksi ostettavissa.

  VastaaPoista
 2. Tavallinen sijoittaja ei "merkitse" ETF-rahastoja, joten mitään merkintämaksujakaan ei mene. Me vain käymme kauppaa jonkun muun merkitsemillä osuuksilla.

  VastaaPoista
 3. Oikeastaan molemmille kerralla:
  - Rahamiäs: Ei olekaan iloa ellei vain kertaosta. Olettaisin, että hakevat sitä, että opetetaan jo asiakkaita sijoittamaan myös näihin.
  - Anonyymi: Totta, kummallinen ajatusvirheeni. Kävin muuttamassa ihan bloggauksen muotoilua, ja laitoin loppuun maininnan editoinnista.

  VastaaPoista
 4. Eikös Nordealla ole huono vaihtokurssi ulkomaan osingoissa? Taisi vaihtopalkkio olla 3%

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kävin kanssa tsekkaamassa asian, kun järkytyin että eikai sentään 3% Nordea vedä välistä osingoista. Itselle oli tullut CISCOn osingot hiljattain, joten niistä pystyin tarkistamaan oman tilanteen. Nopeasti laskettuna otin vaihtokurssilla takkiin n. 0,65%. Mikä toisaalta on edelleenkin liikaa, mutta minulle itselle siedettävä. :)

   Poista
 5. No hitto! On vai? Näin sitä oppii uuttaa. Siinä on nimittäin asia jota en ole lainkaan noteerannut. Tsekkaan.

  VastaaPoista