UA-52254593-1

1.4.2017

Nordnet ja tarjous: 99 sentin välityspalkkiolla kotimaisia osakkeita

Nordnet* lähti tiputtamaan kaupankäynnin kulujaan. Alle 200 euron ostokset kotimaisesta pörssistä maksavat nyt vain 99 senttiä. Kulut ovat siis tyyliin minimissään puolen prosentin luokkaa. Myös First North on listalla mukana.

Kiva tarjous, olisi lämmittänyt sielua silloin kun tein suorat osakeostoni Nordnetin puolella. On tuossa tosin myös muutama miinus:
 • Tarjous on määräaikainen, elokuun loppuun asti.
 • Tarjolla on vain kotimainen pörssi. Monelle tämä ei ole ongelma, sillä keskiverto suomalainen osakkeenomistaja omistaa kotimaisia yrityksiä. 
Sinällään on hieno juttu, että välittäjä toisensa jälkeen on lähtenyt voisiko sanoa kulujen kohtuullistamisen tielle. Ainakin minulle sopii hyvin malli, jossa ostaa vähän ja usein. Siinä saa sekä aiempaa parempaa ajallista hajoittamista, että ostamisen riemua. Myös hajauttaminen useisiin eri yrityksiin onnistuu paremmin pienten välityspalkkioiden maailmassa.

Tarjouksiin ja määräaikaisuuksiin liittyy myös riskejä.
 • Myyntihinnat ovatkin sitten tyyriimpiä, jos on aikeissa myydä. Ongelma tämä on siinä mielessä, että pienessä osakepotissa tuo myyntihinta onkin melko tuntuva.
 • Tarjous ohjaa sitä, mitä ostaa. Ainahan se näin on, mutta esimerkiksi “osta näitä kolmea yritystä” -tarjous ohjaa ostamaan niitä kolmea yritystä - eikä jotain muuta.
Mutta kuitenkin. Hyvä suunta Nordnetiltä. Toivoisin, että Nordnet lähtisi Nordean malliin porrastamaan välityspalkkioitaan: tasasummien sijaan otettaisiin (tiettyyn rajaan asti) prosenttipohjaisia välityspalkkioita. Sillä tavoin asiakkaat pääsisivät sijoittamaan minne haluavat kuinka paljon haluavat, ilman, että välityspalkkiomalli vaikuttaa toimintaan.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

3 kommenttia:

 1. Sekin olisi hyvä jos tuo koskisi vaikka pohjoismaisia pörssejä.

  VastaaPoista
 2. Samoin olen kaipaillut pohjoismaisia osakkeita mukaan. Tällä hetkellä muiden maiden osakkakkeissa mielenkiintoisempia tapauksia.

  VastaaPoista
 3. Juu, samoilla linjoilla. Ideaali olisi että koko maailma, minimissään Pohjoismaat :)

  VastaaPoista