UA-52254593-1

10.1.2017

Osto: 3 x Neste

Tuleehan niitä ostopaikkoja kun tarpeeksi jaksaa odottaa. Ostin viime viikolla kahdessa eri erässä Nestettä: 5 osaketta hintaan 34,79 euroa ja 6 osaketta hintaan 34,09 euroa. Ei kahta ilman kolmatta, eilen ostin 6 osaketta lisää, tällä kertaa hintaan 32,95.

Neste-omistukseni kasvoi 37 osakkeeseen, tämän hetken yhteisarvolla 1217 euroa.

Miksi sitten näin?
 1. Nesteeseen olen jo "kiinnittynyt" aiemmin, päättäen ostaa lisää jos kurssit tippuvat.
 2. Pidän yrityksen tavoitteesta jalostaa ja kehitellä kaikenlaista uutta.
 3. Kyseessä on myös yksi Suomen suurimmista vientiyhtiöistä.
On nyt miinuksia. Öljy on kivijalka ja se kivijalka pikku hiljaa rapistuu alta. Mutta vetoan kohtaan kaksi. Toinen miinus on valtio-omisteisuus, kohta varmaan "isot pojat" sopivat että Nesteen pitää laajentaa ydinvoima-alalle "yhteiskuntasuhdesyistä". 

Jälkimmäinen oli vitsi, mutta vain osittain.

Nesteen kurssi on laskenut loppuvuoden huipuista, mutta on "vain" viime kesän tasolla. Osakkeessa voi olla laskunvaraa. Jos katsoo vaikka viimeistä viittä vuotta, niin onhan osakkeen hinta noussut. Niin on tosin myös tulos. 

P/E luku on alle 10 ja osinko viime keväänä euron, eli nykykurssille kolmen prosentin luokkaa.

Viime päivinä kurssi on tippunut. Syinä perinteinen öljyn hinnan sahaaminen, kuten alalla yleensä. Tänään kurssi oli tippunut vajaat 4 %. En löytänyt muuta kuin että joku laboratorio on todennut, että jossain ulkomaisen yrityksen biodiesel ei ole biodieseliä. Huono juttu, jos koskee koko alaa. Mutta jos on joku kilpailija joka ei toimi niin kuin pitää, niin lienee lähinnä kilpailijoiden etu.

Mutta tosiaan, jos kurssi tippuu, seuraa lisää ostoja.

3 kommenttia:

 1. Kuinka paljon maksat kuluja kaupoista? Kannattaako noin pienet ostot?

  VastaaPoista
 2. Juuri noin kuin Osinkokuningas kuvaa. Nordealla välityspalkkiot ovat maksimissaan euron, eli summalla ei ole sinällään merkitystä. Eli 100 euron ostos on suhteessa saman hintainen kuin 500 euron ostos.

  Tämä oli se syy miksi Nordealle vaihdoin. Tilaisuus ostaa pienempiä eriä kerrallaan.

  VastaaPoista