UA-52254593-1

5.1.2017

Blogin mainostulot 2016 ja miltä näyttää tuleva vuosi?

On jälleen yhden vuosikatsauksen aika. Tällä kertaa on aika kohdentaa katse mainostuloihin, joita tästä blogista saan.


Kuvasta näkyy, että kasvua on. Viime vuonna mainostuloja tuli 549 euroa. Se on päälle neljäsataa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Jos tuon jakaa kuukausittaiseksi tuloksi, se on 46 euroa kuukaudessa. Ei hassumpaa, miltei puolet siitä mitä saan osinkoina kuussa.

Kaikki mainostuloni ovat affiliate-sellaisia. Eli käytännössä sivuillani on linkkejä Nordnettin* ja pariin lainavertailuun, ja jos joku sitä kautta kirjautuu, minulle irtoaa siivu. Kiitos siitä vaan asianomaisille.

Kuukausitasolla ennätys oli, että pari kertaa päädyin yli 100 euron tienesteihin kuussa. Edellisen vastaparina pari kuukautta vuodessa menee nollatuloilla, ja keskiarvo asettuu tuonne puoleen väliin.

Googlen mainoksia en ole saanut pyörimään (enkä ole viime aikoina yrittänytkään). Tuoreena bloggarina minut torjuttiin, enkä ole palannut asiaan viime aikoina.

Minulla on toiminimi, joten sitä kautta pääsen sekä ilmoittamaan tulot verottajalle että vähentämään kuluja ennen veronmaksua.

En ole paljoa ammattialaani avannut, mutta markinointi sivuaa sitä. Ei tutustuminen verkossa liittyvään rahan liikkeeseen ja mainostamiseen on minulle myös ammatillisesti mielenkiintoista.

Periaatteita, tavoitteita ja linjauksia tulevalle vuodelle

(1) Peruslinjasta en luovu: ei korkeakuluisia pikavippimainoksia. Mainostan vain palveluita joita voisin jossain tilanteessa itse käyttää. Jos tämä “maksaa” minulle satasen tai tonnin vuodessa (menetettyinä tuloina), maksakoon.

(2) Satsaan markkinointiin enemmän. Nyt mainokseni ovat vain “olleet” sivuilla. Kasvu on luultavasti lähinnä seurausta kävijämääristä. Mitä satsaaminen sitten merkitsee?

- Palaan Google-mainospuoleen, joskos saisi sen pyörimään rinnalle.

- Tarkastelen säännöllisemmin mitä kaikkea on affiliate-puolella tarjolla, ja muuntelen mainoksia jonkin verran.

- Tarkastelen myös millä mainoksilla on merkitystä tai kiinnostavuutta, sillä lailla tilastollisesti. Ihan alkuun laitoin jotain “varaa matka” -mainoksia, ja puoleen vuoteen tyyliin yksi ainut ihminen edes klikkasi mainosta. Eli yritän miettiä mainoksia joista voisi oikeasti olla jotain iloa sivuilla pyöriville.

(3) Olen positiivisen kiinnostunut “bloggariyhteistyökuvioista”. Viime vuoden lopulla sain muutamankin yhteydenoton liittyen yrityksiin ja yhteistyöhön. Aion ihan tosissani keskustella mistä käytännössä voisi olla kyse. Periaatteista nyt en tingi, mutta jos löytyy win-win -tilanteita, niin tuohon suuntaan lähden. Jo ihan ammatillisesta uteliaisuudesta.

(4) Tuoton suhteen en odota viime vuoden noin kuuttasataa euroa kummempia tuloja. Saatavilla euroilla ja käyntimäärillä on (hyvin ymmärrettävä) yhteys, joten tulojen miettimisen sijaan kannattanee vain kirjoittaa kun siltä tuntuu ja siis pitää blogia entiseen malliin ihan blogin pitämisen riemusta. Heijastinvaikutuksena voi sitten tienata joitakin kymppejä kuussa.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

10 kommenttia:

 1. Kyllä tässä itsekin pitäisi jotain keksiä että saisi affi tuloja kasvatettua =D

  VastaaPoista
 2. Ihan kannustavaa lukea, että suht säännöllisiä mainostuloja voi tälläkin alalla saavuttaa. Jospa yrittäisin päästä edes kymmenesosaan noista tuloista, ehkä se olisi jopa mahdollista... No onneksi toimeentulo tai sijoituspääoman keräääminen ei ole mainostuloista tai muista vastaavista verkostomarkkinoinneista kiinni, sillä tällaiset epävarmat asiat ovat hauskempia näin harrasteena. Kun epäonnistuminen tässä asiassa tarkoittaa vain hiukan pienempää hauskuutta, eikä mitään epätoivoa toimeentulon suhteen.

  Onnea tämän vuoden tavoitteille!

  VastaaPoista
 3. Tuottoisalta kuulostaa mainosyhteistyösi! Itsellä olisi edessä omista mainoksista saadun tuoton kotiuttaminen. Pystyisitkö kirjoittamaan jotakin ohjetta, miten asia kannattaisi hoitaa niin, että menee verojen ym. osalta oikein? Toiminimen olen ajatellut pian perustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainostulot voi ilmoittaa myös yksityishenkilönä, ei tarvitse toiminimeä. Myös mahdollisia kuluja voi vähentää.

   Poista
 4. Uijui, onpas mainostulot nousseet kivasti! Minun blogissani vielä niin vähän kävijöitä, ettei kukaan ole sattunut klikkaamaan linkkejä saatikka kirjautumaan niihin, joten tulot ensimmäisen puolen vuoden ajalta pyöreä 0e.

  Adsense tuottaisi varmasti enemmän, mutta minuakaan ei siihen vielä hyväksytty.

  VastaaPoista
 5. Hassua, koen että nuo saamani eurot ovat pieniä, mutta vaikuttavat olevankin isoja.

  No ei, ideana on lähinnä "pyörittää mainoksia taustalla ja katsoa mitä tapahtuu", ilman sitä suurempia suunnitelmia. Ja tietty täältä tulleet eurot menevät lisäsatsauksina sijoituksiin.

  Ananakselle: Voisin blogata erikseen siitä miten voitot kotiutuvat. Toiminimessä se on hyvin helppoa. Taulukko missä ovat menot ja missä ovat tulot. Sitten ne lasketaan yhteen, ja tuotta tai tappio kirjataan veroilmoitukseen. Eli toiminimen kirjanpito on hyvin yksinkertaista. Verottajaa eivät edes kiinnosta yksittäiset tulot ja menot (elleivät erikseen pyydä), mutta tietty minulla on kaikki valmiina ja kuitit kansioissa jne.

  Toiminimi on todella kätevä jos on vakituinen työsuhde. Siinä voi operoida helposti sivulla. Ongelmia kuulemma tulee jos on firma joka tuottaa minimaalisesti, ja sitten työttömyyskorvauksia jne.

  VastaaPoista
 6. Mä olen vähäisiin yhteistyölaskutuksiin käyttänyt Ukko.fi:tä. Näin en missään nimessä vaikuta yrittäjältä (yritän suojella työttömyysturvaani) kun määräaikaisessa työsuhteessa. Hyvät tulot ja varmasti melkoinen kävijämääräkin sinulla! Olisihan se hienoa, jos saisi blogiin vielä lisää lukijoita ja mainos/yhteistyötulojakin. Ammattimaistaminen voi viedä hauskuuden, joten sitä välttelen..

  VastaaPoista
 7. Totta nuo muutkin vaihtoehdot "tulouttaa" euroja kun toiminimi. Ja niitäkin on. Minulle tuo sopii kun toiminkin nyt sattuu löytymään.

  Käyntejä sivuilla on 5-6000 kuukaudessa, ja päälle 10 000 eri sivujen katselua. Johonkin verrattuna paljon ja johonkin toiseen vähän :) Vuodenvaihteen kirjoitussarjassa on tulossa myös kävijäanalyysiä.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista.

  Piti oikein ottaa hetkeksi AdBlocker pois päältä, jotta olisin nähnyt kuinka päällekäyviä mainokset ovat. Eivät kovin. - Onhan tuo 40-50 e kuussa rahaa siinä mikä muukin!

  VastaaPoista
 9. Olen yrittänyt pitää mainosten sijoittelun jne. suhteen aika maltillista linjaa: ei sillai tyrkyllä, vaan siihen oheen. Esimerkiksi lehdillä usein lähtee isolla mainoksella (ja logiikan kyllä ymmärtää), mutta tälläisissä harrastelijaprojekteissa voi mielestäni olla maltillinen.

  VastaaPoista