UA-52254593-1

2.1.2017

Osingot vuonna 2016, ja miltä näyttää alkanut vuosi?

Uusi vuodenvaihe, vanhat bloggausaiheet. Tulossa on sarja niin neljännesvuosi- kuin vuosikatsauksia. Ensimmäisenä yhteenveto viime vuoden osingoista.Viime vuonna sain osinkoja 1344 euroa. Tämä ennen veroja, tosin osasta osinkoja verot on jo otettu päältä tyyliin jo Yhdysvaltojen päässä. Ja kyse on oikeastaan osinkojen lisäksi muusta passiivisesta tulosta, sillä osa euroista tulee S-osuuksista.

Verrattuna aiempaan vuoteen nousua oli 430 euroa. Sitä edeltävänä vuotena nousua oli 445 euroa ja sitä ennen samaiset 445 euroa. Huomaatteko logiikan? Aika samansuuntaisia nousuja on osingoissa tullut vuosi toisensa jälkeen.

Noh, tänä vuonna kasvu taittuu. Voi olla, että osinkosumma menee alaspäin. Syksyn muutosten myötä olen nimittäin myynyt pois tuntuvista osingonmaksajista Fortumin,  Munich re:n (jota kyllä yritän ostaa takaisin, kunhan kurssit tippuisivat) ja muutamia muitakin yrityksiä. Minulla on noin 10 000 euroa odottamassa mahdollista kurssilaskua, ja tuosta summasta leijojananosa oli aiemmin sijoitettuna osinkoa maksaviin yrityksiin.

Tästä voi päätellä, että jo 1000 euron rikkominen olisi tänä vuonna jo hyvä saavutua. Tosin mistäs sitä tietää missä vaiheessa kurssit tippuvat siihen malliin, että päädyn taas ostoksille.

6 kommenttia:

 1. Hyvää kasvua osinkojen määrässä! =)

  VastaaPoista
 2. Itse harmittelen myös tuota kurssien korkeaa tasoa. Eipä tässä oikein voi muuta tehdä kuin kerätä käteiskassaa ja odotella niitä pieniä dippejä joita silloin tällöin osuu kohdalle hyvillä osingonmaksajillakin :)

  Hyvää nousua kyllä sulla vuodesta toiseen, ja ei tämä vuosi varmasti menetetty vielä ole. Eiköhän sinne yksi tai kaksi Brexit-tason ylireagointia mahdu sekaan markkinoille tänäkin vuonna...

  VastaaPoista
 3. Varsin tasaista kasvua, aatteleppa 10v eteenpäin😊

  VastaaPoista
 4. Varsin tasaista kasvua, aatteleppa 10v eteenpäin😊

  VastaaPoista
 5. Jippii. Perjantaina iltaa vasten oli tullut vielä päälle kymppi osinkoja. Graafit tein jo aamupäivästä kun luulin että vuosi oli siinä. Niinpä tuo nousu men jälleen aika tasan 445 euroon.

  VastaaPoista
 6. Päivitän vielä graafit, mutten varmaan tässä bloggauksessa.

  Toinen asia tuo "mieti 10 vuoden päähän". Tasaisella tahdilla 1350 euroa plus 4500 euroa olisi jo lähellä 6000 euron vuosiosinkoja. Se olisi jo mukavat 500 euroa kuussa.

  Tuota vastaan puhuu se, että sijoitusurani alussa siirsin omaisuutta osinkoa maksaviin yrityksiin. Nyt pitää kerätä uutta varallisuutta. Tosin teorian puolesta puhuu kumuloituminen, uudelleensijoitetut osingot tuottavat vuosi vuodelta enemmän itsekseen.

  VastaaPoista