UA-52254593-1

28.12.2016

Voiko treffeillä puhua sijoittamisesta, osa 5: “Olet tyypillinen mies”

Näin joulun rauhaisien välipäivien henkeen sopinee paluu yhden kestoaiheeni pariin: voiko treffeilla puhua sijoittamisesta. Kyse on sarjan viidennestä osasta, sarjan aloitti yleisluontoinen ja epämääräinen prologi. Eli jatkosarjaa tässä vaikutan rakentavan.

Hypätään joulunalusviikkoihin, uuden tuttavuuden numero viisi seuraan. Siinä keskusteltiin niitä näitä. Ohessa mainitsin, että laitan jemmaan rahaa, epävirallisena tavoitteena saada tuloja muualtakin kuin vain palkkatöistä. Vastaus tähän oli, että olet tyypillinen mies, hymyillen sanottuna.

Itse olen kokenut, että en kyllä taida olla, ainakaan talousasioiden järjestelmällisyyden suhteen. Mutta kenties hällä kokemukset ovat toisenlaisia, joka kertoo tietty hyvää. Sijoittamisesta ei tuon kummempaa puhuttu, rahasta tovin. Ja jälleen kerran huomaan päätyneeni seuraan jossa suhtautuminen on aika samansuuntaista, parempi tienata ensin ja tuhlata sitten, turhakkeet ovat turhakkeita ja useimmiten on järkevää olla ostamatta mitään.

Voi olla, että kyseessä on laman keskellä varttuneiden sukupolvikokemus - sukupolveani kun koetan tässä deittailla. Velka ei ole lähtökohtaisesti hyvä asia, taloudessa kannattaa pelata varman päälle. Toisaalta tunnen vetoa teräväpäisiin tapauksiin, ja terävä pää usein (ei aina) hahmottaa myös talouden puolta.

Tarinan koukun säästän loppuun - tämä tarina ei jäänyt yhteen tai kahteen tapaamiseen. Kyseessä on kiinnostavin tapaus aikoihin. Katsotaan mitä käy. Vanhakin mies tässä vielä vertyy, ja optimismi viriää. Tästä suunnasta ette kuitenkaan enää kuule mitään, paitsi jos palataan keskustelemaan tyypillisestä sijoittavasta miehestä.

o o o

Mainos (Eliittikumppani). Eliittikumppani siis ei liity allekirjoittaneen parinmuodostukseen, mutta ajattelin kokeilla, että generoituuko allekirjoittaneen blogista linkkejä myös deittipuolelle. Jos joku lukija olisi romantiikannälkäinen sijoituksenharrastaja (eli vähän niin kuin minä).

Rekisteröidy ilmaiseksi ja löydä kumppani, joka oikeasti sopii sinulle

* Linkki on affiliate-linkki, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

5 kommenttia:

 1. Näitä on hauska lukea ;) Ois ollu kiva tietää mikä susta teki tuossa tyypillisen miehen. Sijoittaminen, rahan laittaminen säästöön vai ylipäätään rahasta puhuminen/rahan miettiminen?

  VastaaPoista
 2. Palaan asiaan jos tähän liittyen tulee täydennystä. Kieltämättä tuo "tyypillinen mies" -lausahdus pitää sisällään vahvan vision (tai monta samansuuntaista sattumaa jotka ovat osuneet samalle kohdalle).

  Eli palaan asiaan tai en palaa asiaan :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä rahasta voi puhua. Meidän talon emäntä sanoi joskus vuosikymmeniä sitten: "Minä en sitten vippaa rahaa. Enkä takaa..."
  Sana on pitänyt!

  VastaaPoista
 4. Hmm jos tuo on tyypillinen mies niin minkälainen on sitten tyypillinen nainen? =)

  VastaaPoista
 5. Pidän peukkuja että numero 5 on toivomasi loton pääosuma (tai arvo-osake, pitää arvonsa ja maksaa hyvät osingit)

  VastaaPoista