UA-52254593-1

13.12.2016

Voiko treffeillä puhua sijoittamisesta, osa 4

Kuu on jälleen kiertänyt, ja casanova-osio (toim. ei pidä paikkaansa) minusta kävi jälleen treffeillä. No okei, vajaa kuukausi sitten. Oli oikein kivaa. Ja kyllä, taas ujutin mukaan maininnan sijoittamisesta harrastamisena. Ihan vain sivulauseessa.

Toisin kuin joskus ajattelin, pidän taousasioita nykyään luontevana ainakin sivuta. Siinä missä kaikenlaista muutakin mitä elämä on tuonut eteen tai taakse, tai mitä tulevalta toivoisi.

Tämänkin blogin kommenteissa on keskusteltu siitä kuinka tärkeää on, että myös taloudellisesti katsoo samaan suuntaan. Olen alkanut tajuamaan, että samanhenkisyys on myös tässä suunnassa tarpeen. Olisihan se hankalaa jos toinen eläisi pikavipeillä, haluaisi aina ostaa kalleinta mitä kaupasta löytyy tai unelmoisi hulppeasta yhteisestä omakotitalosta suunnattomalla velalla.

Noh, tämän uusi tuttavuus numero neljän kanssa ei paljoa tästä keskusteltu. Hän totesi, ettei ole kokenut sijoittamista mahdollisena, se menee mitä tulee. Pikkasen vinkkasin indeksirahastoista kympin minimisijoituksella, ja sitten muihin aiheisiin. Eli ehkä lopputulema oli hiukan samansuuntainen kuin oletin joskus alkuvuonna sen yleensä olevan.

Mutta testin tulos oli silti välttävä: samansuuntaista “tuhlaamattomuutta”, toinen säästää matkusteluun ja kaikkea muuta taktista. Eli erilaisia valintoja. Kunnioitan aina muiden valintoja.

Eipä tuosta silti sen kummempaa seurannut, ellei tule yllättävää käännettä. Oikein hyvä alku, paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita ja arvomaailmaa. Mutta sitten kävi niin kuin Suomen jalkapallomaajoukkueelle jos pääsee johtoon ensi minuuteilla - huonosti. Osa kokee sen, että tulee alusta alkaen hyvin juttuun, siten, että kavereita tässä vaan. Minä näen sen hyvänä pohjana kenties jollekin muulle. Sanotaan että tangoon tarvitaan kaksi. Kyllä, ja uskoakseni myös hieman tanssitaitoa ja halua tanssia.

Mutta nyt menee jo sivuun alkuperäisestä suunnasta, eli tämä blogikirjoitus lähestyy vauhdilla loppuaan. Hyvää joulunaikaa vaan. Tosin bloggauksia on runsaastikin työn alla, joten minusta tulette vielä kuulemaan, myös ennen vuodenvaihdetta.

o o o

Mainos (Eliittikumppani). Eliittikumppani siis ei liity allekirjoittaneen parinmuodostukseen, mutta ajattelin kokeilla, että generoituuko allekirjoittaneen blogista linkkejä myös deittipuolelle. Jos joku lukija olisi romantiikannälkäinen sijoituksenharrastaja (eli vähän niin kuin minä).

Rekisteröidy ilmaiseksi ja löydä kumppani, joka oikeasti sopii sinulle

* Linkki on affiliate-linkki, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

5 kommenttia:

 1. Hienosti kokeiltu kepillä jäätä :) Jos toinen ei tosiaan halua puhua rahasta ja sijoittamisesta, voi syynä olla se, ettei koe säästämistä ja sijoittamista tärkeänä, tai se että varallisuutta on jo sen verran ettei siitä halua puhua ja paljastua varakkaaksi :)

  Pääasia että kumppani olisi suht säästäväinen, vaikka ei sitten tykkäisi sijoitella. Toinen voi myös muuttua sinun kanssasi entisestä tuhlarista säästäväiseksi. Mieheni oli rahankäytössä suhteemme alussa vähemmän tarkka, mutta nyt ollaan molemmat säästäväisiä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että treffejä riittää :)

  VastaaPoista
 3. Kommentoin kerralla. Ensinnäkin on yksi hailee onko toisella varallisuutta tai ei. Sen sijaan hitusen samansuuntainen suhtautuminen rahaan auttaa. Jos toinen haluaisi mennä treffeillä aina Savoyhyn (mitenkäköhän tuo taipuu), niin olisi ongelma.

  Ja juu, kiva että on treffejä. Tosin kuutisen sellaista sitten alkukesän tekee tasaiseksi tahdiksi noin kerran kuussa. Ei ole ihan rockistaratahtia.

  Mutta - ja nyt seuraa vertaus josta olen jo etukäteen ylpeä - tuolla suunnalla en hae tasaista indeksituottoa, vaan yhtä lottovoittoa.

  VastaaPoista
 4. Kommentoin kerralla. Ensinnäkin on yksi hailee onko toisella varallisuutta tai ei. Sen sijaan hitusen samansuuntainen suhtautuminen rahaan auttaa. Jos toinen haluaisi mennä treffeillä aina Savoyhyn (mitenkäköhän tuo taipuu), niin olisi ongelma.

  Ja juu, kiva että on treffejä. Tosin kuutisen sellaista sitten alkukesän tekee tasaiseksi tahdiksi noin kerran kuussa. Ei ole ihan rockistaratahtia.

  Mutta - ja nyt seuraa vertaus josta olen jo etukäteen ylpeä - tuolla suunnalla en hae tasaista indeksituottoa, vaan yhtä lottovoittoa.

  VastaaPoista
 5. Hih, niin, enpäs ole tullut ajatelleeksi että suhdetta voisi verrata indeksisijoittamiseen :) Mutta itse asiassa voihan sitä verrata: kyllä kun on ollut yhdessä 20v niin siinä molemmat muovaa toisiaan ja enimmät särmät hioutuu. Mutta tottakai vaatii sen alkukipinän ja kipinän pysymisen. Mutta loppupelissä kutsuisin pitkää suhdetta indeksisijoittamiseksi.

  Kohta ollaan lifestyle puolella :)

  VastaaPoista