UA-52254593-1

29.9.2016

Pitkästä aikaa ostoksilla: Neste ja Omega Healtcare Investors

Päädyin pitkästä aikaa ostamaan osakkeita. Impulssi tuli kun tajusin, että pitää jotain harrastaa ettei Nordea rupea perimään minulta säilytysmaksuja arvo-osuustilistä. Tutkailin sitten ostoslistojani, ja päädyin kahteen valintaan.

Ostin Nestettä 5 kappaletta (eli tosi vähän) hintaan 37,99. Neste on alkanut houkuttamaan. Yrityksellä on aika paljon kaikenlaista (pientä) kivaa vireillä, ja suunta on selvästi poispäin pelkästä bensasta. Bonuksena P/E-arvo on ihan kohtuullinen (11 pilkku jotain) ja osinkoakin maksaa kiitettävästi. Miinustakin on, muun muassa valtionomistajuus.

Toinen hankintani on vanha tuttu, Omega Healtcare Investors. Tämä oli yritys josta en olisi mieluusti luopunut, enkä sitten siis luopunutkaan. Nyt ostelen itseäni takaisin sisään.

Kyseessä on REIT joka sijoittaa hoivatiloihin eri puolilla Yhdysvaltoja, ja hieman muuallakin. Kyse on tosiaan tiloista, ei toiminnasta. Kasvutahti on tuntuva, ja osinkokin on kasvanut mukavaan tahtia.

Ostin viisi osaketta hintaan 36,47 USD ja toiset viisi hintaan 36,3. Noin lähellä olevat hinnat ovat ihan näpyttelyvirhe, tavoittelin vaatimattomasti ostoja 2 % hinnan tippumisen välein, mutta ei kyllä ihan 17 sentin erolla täyty. No, salkku kasvoi.

Kumpainenkin oli vain alkupanos. Nyt rupean kyttäämään että hinta laskee, ja ostelen lisää.

3 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogiasi kuluvan vuoden ajan ja olen huomannut että olen sijoittamisen suhteen monella tapaa sinunlaisesi. Itse siirryin Nordnetin lisäksi käyttämään Lynxiä joka on minulle ollut varsinainen pettymys Nordnetin jälkeen. Käyttöliittymä on suoraansanoen aivan kamala.
  Nyt kun Nordea on muuttanut hinnoitteluaan olen ajatellut siirtyä käyttämään Nordean palveluita.
  Miten Nordea toimii dollareina maksettavien osinkojen kanssa? Maksetaanko ne dollareina vaiko muunnetaanko ne euroiksi jollain pienellä maksulla? Vai onko sinulla valuuttatili johon osingot menevät ja josta ostat USA osakkeita?

  VastaaPoista
 2. Ovelaa tämä hinnoittelu sekä Nordealla, Nordnetillä ja ehkä muuallakin, että jotain pitää tehdä jotta ei tule maksuja tai tipu huonommalle tasolle. Monesti olen itsekin tehnyt kauppoja sen takia, vaikka välillä olisi ollut parempi vain holdailla, lopputulos (ainakin tällä hetkellä arvioiden) olisi ollut parempi maksuista huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Sijoittaja-tursas: Totta tuo "kiero hinnoittelu". Tosin Nordealla riittää jokin 150 euron ostos neljännesvuosittain. Aina nyt joku sen verran kiinnostava yritys löytyy.

  Anonyymille: Olen palaamassa erikseen noihin valuutta ym. kuvioihin tuossa "siirto Nordeaan" -sarjassa. Luulen tietävänä, mutta ennenkin naputtelee mitään julkisesti, kannattaa olla varma.

  VastaaPoista