UA-52254593-1

23.8.2016

Nordnetin kampanja: Wells Fargo harkinnassa

Nordnetillä* on tämän viikon ajan kampanja päällä. Osta välityspalkkiotta 20 suurinta yritystä mitä maailmasta löytyy. En mene tähän kampanjaan sen enempää, siitähän on ollut vaikka missä, joten nyt kerron vaan miltä tuntuu.

Ensinnäkin kampanjoista. Nordnet on taitava luomaan “pöhinää”. Eli bloggarit - kuten minä - asiasta kirjoittavat, ja sana leviää ilman isompia mainoksia.

Kontrasti on tuntuvahko vaikkapa Nordeaan verrattuna. Nordea tarjoaa osakekauppaa maksimissaan prosentin välityspalkkiolla. Kiinnostavaa. Yritin viime viikolla selvittää mitä asiakkuus Nordeassa minulle maksaisi, ei selvinnyt. Siis verkkopankkitunnusmaksuina jne.

Kun kyselin mitä etuja tarjoavat minulle että asiakkaaksi vokottelevat, niin kansssani keskustellut kävi sitten kahdesti juttelemassa esimiehensä kanssa - ja piti varata erillinen aika tälle viikolle. Tästä bloggaan vielä erikseen, mutta perusideani on, että hyvääkin tuotetta voi paketoida huonosti.

En innostu Nordnetin kotimaisista kampanjoista. Kun asiakkaita on jo tuntuvasti, hinnat nousevat kampanjan seurauksena kun ostetaan enemmän kuin yleensä. Vaan kun puhutaan maailman suurimmista yrityksistä, niin eivät suomalaisten eurot paljoa paina.

Olen tiputtanut sijoitusvelkani alle 2000 euroon, joten teoriassa voisin tyyliin tonnilla jotain ostaa. Tämä nyt sotii vähän “laina pois” -tavoitettani vastaan.

Kannattaa tosin muistaa, että osakkeiden myyminen kyllä maksaa. Ei tietty jos ei koskaan myy, mutta jos myy.

Katselin tuota 20 yrityksen listaa. Monia noista olen vuosien varrella harkinnut, ja monet ovat melko tuntuvan hintaisia. Pikkasen pohdituttaa myös se, että pörssikurssit ovat amerikanmaalla lähellä kaikkien aikojen ennätyksiään. Toisaalta: pörssikursseilla on tapana nousta vuosikymmen toisensa jälkeen, eli aika usein ollaan lähellä kaikkien aikojen ennätyksiä.

Harkinnassa on Wells Fargo. Finanssialan ättiläinen, joka on kohtuullisesti arvostettu. P/E-luku on alle 12 luokkaa, alle amerikan ja pankkialan keskiarvon. Ei yrityksessä kaiketi mitään erilaista ole, jätti mikä jätti.

Pankkiala on jos nyt ei ongelmissa niin jonkinmoisella vedenjakajalla: pienet nettipankit työntyvät markkinoille, Googlen ja kumppaneiden pelätään seuraavan perässä, korot ovat alhaalla ja kaikkea sen suuntaista. Toisaalta ainahan jokaisen yrityksen liepeillä on varjo tai kaksi (jos ei ole, niin pysy kaukana), ja siksipä hinta on maltillinen.

Tuumailen nyt vielä päivän tai pari, mutta mahdollista tämänkaltainen ostos on.

Loppuun vielä tunnetta peliin. Kun olin lapsi, television länkkäreissä oli Wells Fargon postivankkureita. Voi olla että mietin tässä osakeostosta, muistellen sitä kun makasin olohuoneen matolla ja katsoin kuukauden westeniä. Tuo olisi tähän mennessä kenties kaunein syy osakeostokselleni.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

1 kommentti:

  1. Kommentti tulee tosi myöhään mutta et ole tosiaan ainoa joka on ostanut Wells Fargoa länkkärinostalgian perusteella. Ja hyvä ostos olikin!

    t Routasydän

    VastaaPoista