UA-52254593-1

11.8.2016

Myynti: Softbank

Viime viikolla suoritin yhden myynnin Luovuin Softbankin omistuksistani hintaa 52,60 kappale. Osakkeita oli 10 kappaletta, eli puhutaan tuollaisesta viidensadan euron “miniomistuksesta”.

Softbankin hankinta oli sijoitusurani alkuvaiheen ratkaisuja. Blogissa Rakas sijoituspäiväkirjani oli tietoa Softbankista, joten yritys alkoi teoreettisella tasolla kiinnostaa. Sitten tuli Nordnetin kampanja (osta ilman välityspalkkiota vaittuja teknologia-alan yrityksiä), joten tartuin tilanteeseen pienellä summalla. Aika spontaanisti ja ilman isompaa harkintaa. 

Myynnin syynä on Softbankin laaja-alaisuus. Alkuun viehätyin yrityksestä joka tekee vaikka mitä vaikka missä. Sittemmin suhteemme alkoi väjähtää ja aloin epäilemään tätä järjestelyä, “tuolla se taas tekee jotain erikoisia ratkaisuja”. Noh, vaikka vähän vitsailen, niin Softbank osti ja myi Supercellejä ja muita minulle ihan yllätyksinä, johtamisjärjestelmä vaikuttaa nojautuvan (ihan kai pätevän) johtajan linjauksiin. Osinko on pieni ja kurssiarvo heilahtelee.

Yritys alkoi tuntua liian “epätylsältä” minulle, ja sen suhteen tuli epävarma olo. Että mitäköhän seuraavaksi? Noh, minun tapauksessani myynti.

Ostohinta oli 49,71 euroa, runsaat kaksi vuotta sitten keväällä. Ostin siis Softbankkiä 497,1 eurolla ja myin 526 eurolla. Voittoa hurjat 28,9 euroa! Osinko on minimaalinen, verojen jälkeen ole sitä saanut uskoakseni 3,84 euroa. Kun tästä miinusta tarinan helpoimman rahankäärijän, Nordnetin välityspalkkion 15 euroa, niin jäin voitolle 17,74 euroa.

Hurraa minulle! No ei, nappikauppaa. Mutta muutaman johtopäätöksen tästä kyllä teen.

Sijoitusten tuotto tai tappio ei juurikaan korreloi oman paneutumiseni kanssa, ihan niin kuin noppaa heittäisi. Joku tuottaa ja joku ei, ja poislukien kuoppaostot (olen ostanut kun kurssi on tippunut suhteessa itseensä, aiempaa matalammalla hinnalla), ostokseni ovat tuloksiltaan satunnaisia.

Tulen jatkossa painottamaan enemmän siihen, että tiedän ja jollain tasolla myös ymmärrän mitä yritys tekee. Minua ei häirinnyt Softbank yrityksenä, vaan se, että se teki minulle aina ihan satunnaiselta kuulostavia ylläreitä. Yllätykset ovat joskus hyvästä, mutta eivät sijoitussuunnassa.

4 kommenttia:

 1. Jos haluat säästää kaupankäyntikuluissa niin suosittelen harkitsemaan Nordeaa.Siellä välityspalkkio max 1% kauppasummasta. Ja maksuton säilytys jos kvartaalilla yksikin kauppa. Nimim. tyytyväinen Nordean asiskas.

  VastaaPoista
 2. Tuo on minulla harkinnassa. Ainut ongelma on, että kun Nordea ei ole muutoin pankkini, niin verkkopankkitunnukset ym. tuovat tyyliin 30 euron vuotuiset kulut. Ei se nyt ole pajoa kilpailijoihin verrattuna, jos käy kauppaa aktiivisesti, mutta en ole tuota vielä avannut ennen kuin on intressiä ryhtyä ostamaan hieman enemmän osakkeita.

  VastaaPoista
 3. Kumpaa kautta ostit Softbankia, Xetra vai NYSE? Pitikö potti myydä soittamalla konttoriin, kun joskus itse ostaessani Nordnet ilmoitti kauppojen onnistuvan vain soittamalla? Mikähän siinäkin on.

  VastaaPoista
 4. Oli Xetran kautta. ja Nordnet välittäjänä. Ei ollut mitään kummallisuuksia ostoissa tai myynneissä, ihan tavistapaan meni.

  VastaaPoista