UA-52254593-1

2.10.2015

Väliyhteenveto 7-9/2015 - edelleen kokonaissumma alle 50 000

Uusi vuosineljännes, vanhat sijoitustenseurantakuviot. Jo huhtikuussa sijoitusvarallisuuteni oli piirun verran alle 50 000 euroa. Heinäkuun alussa se oli tonnin, pari kauempana kauempana 50 000 eurosta. Nyt kolmen kuukauden aikana, jotka muuten olivat pörsseissä heikoimmat vuosiin, sijoitin uutta rahaa 3600 euroa, ja vastalahjana sijoitusvarallisuus kasvoi hieman päälle 1000 eurolla. Tuosta voi päätellä suuntaa.


Mutta sitten konkreettiseen asiaan.Yllä olevassa kuvassa on kokonaisvarallisuuteni. Jostain syystä kuvaan eivät tulleet mukaan vuosineljännekset, mutta tuo lähtee siis vuodesta 2014. Koko tämän vuoden tuo 50 000 euron raja on ollut ihan lähellä. Oli se oikeasti aika tuntuvasti ylikin, mutta se oli epävirallista tarkastelua se. Virallisesti raja ei ole rikkoitunut.

Merkillepantavaa on, että runsaan vuoden ajan sijoitusten kokonaisarvo kasvoi omaa tahtiaan. Alkuvuonna hyppäys oli tuntuva. Viime kuukaudet taasen olen sekä sijoittanut lisää rahaa, että omaisuuden arvo on tippunut. Suunta siis vie alaspäin.

Painopisteissä ei ole isompia muutoksia. Osakkeiden arvo on noussut hieman - pääosin koska uusi raha on mennyt lähinnä osakkeisiin. Tosin myös ETF:fiä olen ostanut, joten siellä nousu on vain taittunut.

Tahastoissa sen sijaan näkyy indeksien tippuminen, Kun vertaa puolen vuoden välillä tapahtunutta, eli siis keltaista ja liilaa palkkia, niin ero selittyy vain ja ainoastaan kurssien tippumisesta.

Summa summarum

Järki sanoo, että on hyvä, että kurssit menevät välillä alaspäin. Saa ostettua vähän halvemmalla, ja ei synnyt kuplia.

Järki sanoo myös, että kyllä kurssit vielä joskus nousevat. Eli että ei tässä mitään hoppua ole.

Silti sitä sisimmissään toivoisi, että rivin alla oleva plusmerkkinen saldo kasvaisi tasaiseen tahtiin, ja tekisi allekirjoittaneesta miljardöörin mahdollisimman nopeasti.

o o o
Lisään seuraavana päivänä vielä yhden kuvan. Laiskan sijoittajan innoittamana lisään tarkasteluun jatkossa aina kuvan jossa on kokonaissijoitusvarallisuus ja sijoitetut summat, yhdessä kaaviossa.

Tuota katsomalla korostuu se, että alkuvuonna hyppäys oli melkoinen ja viime kuukaudet ovat lähinnä tasoittaneet tätä eroa. Euron heikkeneminen suhteessa dollariin on edesauttanut punaisen ja sinisen pylvään eroja: vaihdoin euroja dollareihin onnekkaasti varsin suotuisilla kursseilla.

3 kommenttia:

 1. Nuo graafisi on kaiken kaikkiaan hyviä. Helppo seurata. Olisi hyvä joskus jaksaa piirrellä vastaavia itsekin.

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä suunta on alaspäin mutta joskus sitten taas ylös. Kannattaa varmaan sijoitella tasaisesti niin pääsee nauttimaan nousuista ja laskuista.

  VastaaPoista
 3. Graafien suhteen isoin homma on viritellä ne ensimmäisen kerran. Sitten kun saa kaiken kuntoon, niin ei tarvitse kuin lisätä tuoreimmat kuvat. Bonuksena olen aina tykännyt tehdä kaavioita, olen jopa niin onnekas, että saan tehdä niitä myös töissä :)

  Esimerkiksi osinkoni kirjautuvat samaa tahtia sivuilla olevaan graafiin kun lisään summat taulukkoon.

  VastaaPoista