UA-52254593-1

13.10.2015

Osto: United Technologies

Tein tänään spontaanin oston. Ostin pienen määrän eli seitsemän osaketta United Technologiesia.

Tämä yritys oli joskus viime vuonna pohdittavien listalla. Nyt Jukka Oksaharju kirjoitti yrityksestä, ja oivalsin että kurssi on tänä vuonna tippunut miltei neljänneksen, ja on parin vuoden takaisella tasolleen. P/E arvo on runsaat 13, ja kannattavuus ihan hyvä.

Ei siis tunnu dramaattiselta riskiltä (niinkuin muuten Volkswagenkaan ei keväällä tuntunut), joten pieni aloitus tähän suuntaan. Yritän opetella ostamaan osakkeita maltillisissa erissä, ja pienen avauksen ansiosta huomaan myös seuraavani yritystä huomattavasti tarkemmin kuin teoreettista omistusta.

Bonus tässä on, että yrityksellä on käytännössä neljä vahvaa kivijalkaa. Hajautusta tulee myös yrityksen sisäisesti.

4 kommenttia:

 1. Hyvä päätös, itsekin olen tätä jo hetken omistanut :)

  VastaaPoista
 2. Käytän itse samaa etenmistä, pienet ostokset alkuun ja sitten yhtiö on yleensä jonkun aikaa selvästi tarkemman seurannan alla. Vuosittain sitten tarkastelen salkkuni lävitse arvion sijoitukseni.

  VastaaPoista
 3. Toinen asia jäi: Spontaani sijoittaminen on harvoin johtanut omalla kohdallani hyvään tulokseen. Koko ajan on hyvä pysyä tiukkana ja spontaanilla hetkellä on hyvä tuumata mitä voi käydä.

  VastaaPoista
 4. Spontaanissa toiminnassa on vaaransa. Etenkin jos kyttää osakkeita aiempaa halvempaan hintaan, kannattaa noudattaa varsin kurinalaista ostosuunnitelmaa.

  Tämä ostos oli sanottaisiinko nyt puolispontaani, kyseessä oli yritys joka oli ollut harkinnassa. Sitten vain sain impulssia joka tuki aiempaa pohdintaani. Tosin sen verran psykologiaa taidan, että ihminen on herkkä huomaamaan näkemyksiä jotka tukevat omia näkemyksiä (ja hyvä sivuuttamaan ristiriitaiset näkemykset).

  Mutta tosiaan, "pelin avaaminen" saa minut seuraaman yritystä huomattavasti tarkemmin. Vähän niin kuin pokerissa alkupanos sitouttaa peliin. Täysin saman voisi tehdä ilman omistusosuutta: seuraisi tiettyjä yrityksiä ja sopisi itselleen tiettyjä "kynnyksiä" jonka jälkeen voi sijoittaa. Mutta teoria poikkeaa usein käytännöstä.

  VastaaPoista