UA-52254593-1

26.9.2014

Tarina ulkomaisista osakkeistani osa 4: 3M

Nyt astutaan henkiseen aikakoneeseen ja siirrytään helmikuuhun 2014. Minulla oli vielä rahaa sijoitettavana, oikein tonnit polttelivat tilillä. Tällä kertaa tein sijoituspäätöksen ilman Nordnetin kampanjaa, eikös ole radikaalia? 

Päätin että haluan ostaa noin 1000 eurolla jotain amerikkalaista yritystä joka on vakaa, monialainen, toimintaa olisi mielellään myös muualla kuin Pohjois-Amerikassa ja jonka voisin omistaa seuraavat vuosikymmenet ilman spekulointia osakkeesta luopumisesta.

Kävin läpi varmaan toistakymmentä yritystä, ja päädyin lopulta 3M:mään. Loppusuoralla oli myös esimerkiksi Procter & Gamble. Kertoisin mielelläni loppusuoran valintaperusteista, mutta en oikein muusta. Saattaa olla, että katsoin vain muutaman kärkeä ja päätin, että ostan niistä tutuinta.

3M on yli sadassa maassa toimiva yritys joka toimii ties kuinka monella sektorilla. Kivijalkoja siis riittää. Kauas on yritys kulkenut Minnesotalaisista kaivoksista (The Minnesota Mining and Manufacturing Company), vaikka omistaa niitäkin. 

Pääsyitä hankintaan tasainen ja kasvava osinkohistoria, kohtalainen hinta ja osakkeiden takaisinostosuunnitelma. Lisäksi ostan mieluummin yhtiöitä johon minulla on jonkinlainen suhde, ja post-it -lappuihin minulla on ollut yhteys jo vuosikymmeniä, ja Suomen pääkonttori on Espoon Leppävaarassa.

Osinko on 2,7 %, ja tämän päivän P/E 19,99. Olen saanut tilille asti kahdet osingot, ja osakkeiden arvo on noussut päälle 14 %.

Tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä ostokselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti