UA-52254593-1

24.9.2014

Varallisuuden kehitys 7-9/2014: eli mitä tapahtui kun syksy kolkutteli ovella

Nyt on taas harrastajasijoittajan elämän huippuhetkiä tarjolla: mitä sijoituksilleni tapahtui heinä-syyskuussa 2014. Aloitanpa kuvalla.

Kuten näkyy, sijoitusomaisuuden määrä on kasvanut mukavasti. Maaliskuun lopun 28 041 euroa on kasvanut 7901 eurolla. Näistä lisäsijoitukset ovat 4468 euroa, eli sijoittamisen myötä plussaa on tullut maaliskuun tilanteeseen nähden 3433 euroa.

Kun edelliset pukee prosenteiksi, niin sijoitukseni ovat maaliskuusta alkaen tuottanut puolen vuoden aikana 12,2 % Se on varsin hyvin. Kannattaa tosin huomioida, että myös siinä matkan varrella sijoittamani lisäeurot ovat ehtineet tuottaa jo jonkin verran.

Hirveästi ei kannata vielä käsiä taputella. Maaliskuussa pörssikurssit olivat alamaissa kun Ukrainan kriisin ainakin senhetken uhkaavimmat hetket olivat käsillä. Meno on tasoittunut, kuten näkyy kahdesta oikeanpuolimmaisesta pylväästä. Viimeinen kolme kuukautta ei ole tuottanut juuri mitään, jos sivuuttaa lisäsatsaukset.

Varsin vauhdikkaan kasvun taustalla on ennen kaikkea se, että olen onnistunut sijoittamaan miltei 750 euroa kuukaudessa. Se on ihan hyvin se. Valitettavasti vain tämä summa pienenee, ja voi painua talven aikana lähelle nollaa. Perheelle tulee aiempaa suurempia ja pysyväisluonteisia menoja, jotka tarvitsee kattaa.

Kyllä minä jatkossakin pääsen vielä sijoittamista harrastamaan, mutta luultavasti aiempaa harvemmin ja pienemmillä summilla. Tosin sekä pääomatulo- että sivutulopuolella on pari täkyä vetämässä, jotka onnistuessaan voisivat antaa mahdollisuuden sijoittaa edelleen yli 500 eurolla kuukaudessa.

Taktiikkani lisäsatsausten seurannassa on että seuraan sijoitustileille siirrettäviä euroja. Jos siirrän rahaa Nordnettiin tai oman pankkini sijoitustilille, kirjaan sen ylös. Jos taas siirrän rahaa Nordnetin sisällä tai sijoitustililtä Nordnettiin, en kirjaa sitä enää ylös. Tämä merkitsee myös sitä, että esimerkiksi osingot menevät saman tien kiertoon. Kirjaan ne kyllä erikseen ylös, mutten katso niitä uusiksi sijoituksiksi.

Palaan välikatsaukseen vielä uudestaan lähipäivinä: käyn läpi myös miten (osakkeet, rahastot jne.) olen sijoittanut, ja mihin ilmansuuntaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvät sijoitussummat sinulla, onnittelut =) Minä yritän laittaa tuon 500€ kuussa, ja sekin on välillä hiukan haasteellista.

    VastaaPoista
  2. Ihan mukavasti olen kyllä saanut sijoitettua. Voi olla, että kun rahan käyttöä miettii, sitä tuppaa jäämään automaattisesti säästöön enemmän kuin muuten jäisi.

    Jos onnistuisin pitämään säästötahdin tuollaisena, ja tuottokin olisi samanlainen, niin tässähän olisi likimain velaton runsaassa kymmenessä vuodessa, ja aika äveriäs eläkkeellä. Vaan vielä koittaa se vuosi kun on vastaavanlaisia lukuja, mutta miinuksen kanssa.

    VastaaPoista