Hei vaan! Vielä on elokuuta jäljellä, joten vielä ehtii tekemään yhteenvedon elokuun alun sijoituksien ja varallisuuden tilanteesta.
Tässä on graafi allekirjoittaneen sijoitusvarallisuudesta ja sijoitetuista euroista. Ja nyt tulee hieno kohta: sijoitusvarallisuuteni on 116 095 euroa. Olen sijoittanut 57 964 euroa, ja arvonnousua on tullut 58 131 euroa. Toisin sanoen arvonnousu on nyt isompi summa kuin sijoittamani europino!Noh, viimeinen viikko-kaksi on jo tiputtanut varallisuuden tuon rajan alle. Mutta noin 100 % tuottoluvuissa pyöritään.
Tästä graafista voi vetää muutaman huomion:
- Kasvu kevään 2020 koronakupasta on ollut hurja. On se hyvä etten myynyt mitään, ja jopa ostin lisää. Olisi kannattanut ostaa enemmänkin.
- En ole sijoittanut paljoakaan lisää viimeiseen pariin vuoteen. Tähän on syynsä, kuten uusperhe ja asunnon osto. Mutta osakkeiden hinnat ovat myös tuntuneet aika kalliilta, joten minulla on kertynyt euroja tileille.
Kokonaisvarallisuuteni on noussut 385 000 euroon. Se on yllättävän paljon. Noin neljä vuotta aiemmin, heinäkuussa 2017, kokonaisvarallisuuteni oli 224 000 euroa.
Neljässä vuodessa kokonaisvarallisuuteni on siis kasvanut 161 000 euroa. Se on keskimäärin 3350 euroa kuukaudessa.
Tässä on on toki myös sattumaa mukana - sijoitusten kurssinousua, aiemman kotini myyntiä, joka nosti asunnon arvoa kun siitä sai enemmän kuin olin arvioinut jne.
Huomaan kuitenkin, että alan olla siinä tilanteessa, jota kutsutaan vaurastumisen vauhtipyöräksi. Vaikken sijoita lisää, sijoituksieni arvo nousee. Varallisuuteni kasvaa kuukaudessa keskimäärin enemmän, kuin mitä saan palkkaa verojen jälkeen tilille.
Toki kuvioni on edelleen täysin kiinni siitä, että saan lisää euroja. Eli käyn töissä ja vuokraan mökkiäni jne. Mutta kaiken kaikkiaan tämä tilanne on oikein positiivinen.
Miten tästä eteenpäin?
Nyt olen ja elelen. Ei tässä ole sen kummoisempia suunnitelmia - jatkan siihen malliin kuin ennenkin. Mitä pidempään nykyinen malli jatkuu, sen parempi on tilanne.
Myönnettäköön. Olen alkanut tässä myös miettiä tulevia. Olisiko saumaa joskus tehdä esimerkiksi nelipäiväistä työviikkoa? Askelia tähän suuntaan otan jo. Otan lomarahaa vapaana niin paljon kuin saan, ja kesä-elokuussa en käytännössä tee viiden päivän työviikkoa. Kesäaikaan tuo on asiantuntijahommissa onneksi mahdollista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti