UA-52254593-1

6.3.2021

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 3/2021: Sijoitusvarallisuus yli 100 000 euroa!

Sanotaan, että sadantuhannen euron sijoitusvarallisuus on hankalin saavuttaa, ja sen jälkeen lisävaurastuminen on helpompaa. Toivottavasti tuo pitää paikkansa, koska minulla tuli juuri 100 000 euroa täyteen.

Mutta älkää uskoko minua, uskokaa sen sijaan tätä graafia. Sijoitusvarallisuutta minulla on tällä hetkellä hieman pyöristettynä 100 500 euroa. Euroja olen sijoittanut 58 000 euroa, eli voitolla olen 42 500 euroa. Se on mukavasti se.

Jos tuota kääntää prosenteiksi, niin olen plussalla kaikkineen 73 %. 

Graafia katsoessa voi vetää seuraavia johtopäätöksiä:
  • Vuoden takainen "koronakurssinotkahdus" teki melkoisen loven varallisuuteen. Se oli kuitenkin väliaikaista, sillä nyt olen noin samalla uralla kuin aiemmin.
  • Olen sijoittanut lisää hiljentyvään tahtiin. Tämä liittyy osin siihen, että jotenkin tuntuu, että osakkeiden hinnat ovat korkealla. Lisäksi olen valmistautunut maksamaan taloyhtiön kylpyhuoneremontin kerralla (maksettu) ja viimeisen kuukauden olen varautunut muuttoon. Siitä lisää alempana.
  • Yritän pitää katseen tuossa "sijoitetut eurot" -kohdassa. Se on ratkaisevin. Jos olisin tämän summan laittanut tilille, niin ei se nykykoroilla olisi juurikaan kasvanut.

Tässä on sitten kuva allekirjoittaneen varallisuudesta. Alla punaisella velka, ylhäällä sinisellä varallisuus, ja välissä relevantein eli varat miinus velat.

Tällä hetkellä minulla on velatonta varallisuutta 340 000 euroa. Jos vertaa tasan vuoden takaiseen (291 000 euroa), niin nousua on tullut mukavat 49 000 euroa.

Itseäni hämää, että mistä ihmeestä tuommoisen summat kumuloituvat. Mutta onhan niitä selityksiä. Sijoitusvarallisuus on 25 000 euroa suurempi, lainat ovat pienentyneet noin 9000 euroa ja tileilläkin on vähän enemmän.


Tässä on sitten graafi varallisuuden muutoksesta osioittain. Huomioikaa, että kahta viimeistä lukuunottamatta kyse on kolmen kuukauden keskiarvosta.

Käytännössä sitten viime pörssinotkahduksen sijoitusvarallisuuksien arvo on kivunnut ylöspäin. Samaan aikaan lainat ovat lyhentyneet tasaisesti. Tileille en ole paljoa euroja viime aikoina siirtänyt.

Muutoksia tulossa

Loppuun paljastuksia. Muutoksia on tulossa. Olen ostamassa erään ihastuttavan ja upean naisen kanssa yhteistä asuntoa. Pieneen siivuun hänestä voi tutustua sarjassa voiko treffeillä puhua sijoittamisesta.

Tämä tarkoittaa, että myyn asuntoni ja ostan osan uudesta. Sinällään samat eurot vain kiertävät, mutta näihin graafeihin tulee hyppäys. Varman päälle pelaten kun olen laskenut asuntoni arvoksi 65 000 euroa pienemmän summan kuin olen siitä saamassa. Toki pitää maksaa varainsiirtoveroa ja välittäjällekin jotain, mutta päädyn kuitenkin reilusti plussalle suhteessa "kirjanpitoarvoon".

Uuden asunnon myötä velkamääräni hieman kasvaa, muttei kovinkaan hurjasti. Uuden asunnon arvon kirjaan ostohinnan mukaan.

Koska kyseessä on omakotitalo, niin kuukausittaiset asumismenot tippuvat jonkin verran. Toisaalta rahaa tarvitsee säästää ja käyttää remontteihin tasaiseen tahtiin. Joten asumiseen mennee rahaa noin entiseen tahtiin. 

Uudessa, isossa talossa on yhdessä päädyssä on remontilla erilliseksi yksiöksi muutettavissa oleva tila, jolle ei ole omaa, akuuttia tarvetta. Saattaa olla, että päädyn vielä kenties ensi vuonna mökkivuokrausbisneksen lisäksi airbnb-operaattoriksi.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut ekan satasen rikkomisesta. Kyllä se varmasti paikkansa pitää että eka satku on vaikein :)

    Tässä omaa muisteloa "satkujen" rikkomisesta:

    https://laiskasijoittaja.blogspot.com/2020/10/400-k-rikki-miten-tahan-on-tultu-ja.html

    Minulla homma meni näin:
    - Ensimmäisen 100 k saavuttamiseen meni n. 5 vuotta
    - 200 k rikkoutui vajaan 4 vuoden päästä
    - 300 k noustiin vajaan 3 vuoden aikana
    - 400 k meni rikki alle vuodessa! (tässä helpottivat merkittävät lisäsijoitukset)
    - Ja nyt 500k on menossa rikki ihan näillä näppäimillä, sekin alle vuodessa jos nousu jatkuu...

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vaan. Ja pahoittelut, kun oli jäänyt moderoinnit tekemättä :)

    Minä en varmaan pääse tuonkaltaisiin lukuihin: on elämän ruuhkavuodet kesken ja yksin maksan lastenkin menot. Eli minulle riittää, jos onnistun pitämään tahdin samana.

    Yksi tavoite on jo toteutunut. Sijoitusvarallisuus tuo aika mukavan suojapuskurin elämään. Eli jos tulisi ikäviä koettelemuksia, niin (taloudellinen) isku olisi vastaanotettavissa.

    VastaaPoista