UA-52254593-1

13.3.2021

Osinkojen välikatsaus 3/2021: Viime vuosien tahdissa

Bloggaan - ainakin lähes aina - osingoistani parin kuukauden välein. Olen viehättynyt osinkoihin, ne tuntuvat kivalle. Veronmaksun lykkääminen olisi monasti järkevää, mutta ei osingoissakaan ole mitään vikaa.


Tässä graafissa ovat osinkoni kuukausittain viimeiseltä viideltä vuodelta. Tammikuun 44 euroa ja helmikuun 88 euroa eivät ole summina mitenkään suuria, mutta kuitenkin olen likimain ennätystahdissa. Alkuvuosi on aina osinhoissa hiljaista.


Tässä näkyvät sitten osingot kumulatiivisesti. Vuosia alkaa olla ehkä liikaakin kun tuota 2021 on hankala erottaa. Siellä se menee ekat kuukauden tasatahtia viime vuoden kanssa.

Monien vuosien ajan tein osingoillani koko ajan uusia ennätyksiä. Viime vuonna tuo kehitys tyssäsi: firmat olivat varovaisia osingonjaossa, esimerkiksi pankit eivät osinkoa edes saaneet jakaa ja osaan yrityksistä epidemiaa seurannut talousnotkahdus iski niin kovaa, ettei osinkoja edes kannata jakaa.


Kun katsoo samaa vuositasolla, niin tämä vuosi ei jyrää. Ylitin kuitenkin jo vuoden 2013 saldon!

Veikkaisin, että tämä vuosi päätyy kahden edellisen tasolle. Ostan kyllä pikku hiljaa lisää, mutten kovinkaan kovaa tahtia. Osa yrityksistä voi palata osinkoja maksamaan, toisaalta epidemian seuraukset voivat iskeä moniin hyviin osingonmaksajiin tämän vuoden aikana.

Voi olla, että 2000 euron raja ylittyy toisen kerran, tai sitten jäädään taas niukasti sen alle.

Itse tykkäisin, jos vuositasolla saisin osinkoja 2400 euroa (eli 200 euroa kuussa). Se olisi sopivan konkreettinen summa. Ja olisihan se kivaa jos joka kuukausi tilille tulisi vähintään sata euroa.

Mutta kuka minun toiveistani välittää. Ehkäpä minun pitää vain keskittyää tienaamaan ja sijoittamaan. Osingot seuraavat sitten perässä.

2 kommenttia:

  1. Syksyllä muutamaa napakkaa osakeostoa tehdessä päätin, että 2021 käännetään homma taas selvään nousuun. Nyt ostoja ollut jäissä, vain pieniä rahastohankintoja kk-ohjelmalla. Pari osinko-ostoa tässä ennen kesää piristäisi osinkokertymää vielä entisestään. Hyvältä näyttää suvannon jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Minulla on sellainen dilemma, että vähän kaikki tuntuu tyyriiltä. ETF:fiä voin kyllä ostaa vaikka hinnat ovat korkealla, mutta olen vähän epävarma osinkoyritysten suhteen.

    Tiedän kyllä, että yleisesti ottaen vaan kannattaa aina ostaa tasaiseen tahtiin eikä tämänkaltaisia murehtia :)

    VastaaPoista