UA-52254593-1

1.2.2021

Varallisuus vuodenvaihteessa 2020-21 verrattuna edellisiin vuosiin: Tasaista nousua

"Tavanomaisen" kuukausiyhteenvedon sijaan voisin tehdä - näin viiveellä uuden vuoden kunniaksi - vuositason vertailun siitä, missä mennään. Helposti sitä katsoo kuukautta kuukauden perään. Vaan tilanteen läpikäynti vuoden välein on paljon parempi mittari, kun kuukausittaiset heilahtelut ovat pienemmässä roolissa.

Sijoitusvarallisuuteni vuodenvaihteessa oli 96194 euroa. Se nousi vuodessa hitusen vajaalla 10 000 eurolla, eli vajaalla tonnilla kuussa. Tässä ovat mukana siis sekä lisäeuroni, että arvonnousu.

Jos vertaa vanhimpaan tietoon mitä minulta löytyy, niin nousua on tullut kuudessa vuodessa 55 619 euroa. Per vuosi se tarkoittaa 9269 euroa ja siten 772 euroa kuukaudessa.

Tämä on ihan kiva tahti. Voisihan tämä tahti jyrkempääkin olla, mutta kyllähän 100 000 sijoituspääoma antaa turvaa ja joustoa elämään.

Kun katsoo samaa kuvaa osingoista ja niiden vuosikertymästä, niin vastaavaa nousua sielläkin. Nämä summat ovat euroja verojen jälkeen tilille.

Seitsemän vuoden (ja parin kuukauden) aikana olen saanut osinkoja 9400 euroa. Jossain vaiheessa keväällä 10 000 euron raja menee rikki. Osingoissa kiva puoli on se, että jos yritys ei maksa "itseään tyhjäksi", niin näitä sitten vaan tulee lisää ja lisää.


Tässä on varallisuuden muutokseni kahtena vuotena (josta saan järkeviä lukuja ylös). Lainani lyhenevät runsaalla 9000 eurolla vuodella. Muu varallisuus - joka tarkoittaa lähinnä sijoitusvarallisuutta mutta myös euroja tilillä - kasvoi toissavuonna 24 000 eurolla, ja viime vuonna runsaalla 18 000 eurolla.

Kahdesta vuodesta ei voi vielä vetää paljoa johtopäätöksiä, mutta kyllähän tuo nyt silti kivalta näyttää. Varallisuus kasvaa sellaista ainakin 2000 euron kuukausitahtia. 

o o o

Yleisesti ottaen taidan kirjoittaa noin samaa, mitä aina kirjoitan yhteenvetoihini. Ihan hyvin menee. Jos tämänkaltaisen mallin saa pidettyä pyörimässä, niin vielä parempaa.

Minulla on vajaan 100 000 euron sijoitusvarallisuus, joka tuo turvaa arjen iskuihin ja haavereihin. Huomaatteko muuten 1990-luvun laman nuoren näkemyksen siitä, että kriisi on aina oven takana? Pelkästään 2000 euron vuotuiset osingot tuovat hieman lisätuloja, jos sellaisia tarvitsee.

Joten mitäs tässä. Käyn töissä ja yritän kuntoilla etten korona-aikana ihan repsahda. Palataan näihin tunnelmiin vuoden kuluttua.

2 kommenttia:

  1. Sijoituspääoma nyt 125k. Mukavasti tuo arkeen "selkänojaa". En käy tällä hetkellä töissäkään.

    VastaaPoista
  2. Vakaata kehitystä. Itse lisäsin tähän talvelle osakkeiden rinnalle muutamia rahastoja kuukausisäästöön, tavoitteena salkun hajautuksen parantamine. Heitin myös verkot bitcoinin hiukkasia kalastamaan, hyvin pienellä kuukausisäästöllä. Tuolla summalla ei tuntuisi juuri missään, vaikka parin vuoden päästä näyttäisi pyöreätä nollaa. Toisaalta sitten mahdolliset voitotkin jäänevät aika pieniksi.

    VastaaPoista