UA-52254593-1

10.11.2020

Paluu säännöllisten indeksisijoitusten maailmaan - ja tarinan alkuun

Huomenta! Ja nonniin. Palasin sitten säännöllisten indeksisijoitusten maailmaan. Enkä jaksanut asiaa edes erityisen paljon pohtia, etenin helpoimman kautta.

Joskus "sijoitusurani" alkuvaiheissa sijoitin säännöllisesti Seligsonin passiivisiin rahastoihin, joita indeksirahastoiksikin kutsutaan. Sittemmin innostuin Nordnetin kuluttomista rahastoista. Viime vuodet olen lähinnä ostanut suoraan osakkeita.

Joskus varmaan jo vuosi sitten paluu indeksisijoittamiseen alkoi pohdituttamaan minua. Sen miettiminen, mitä haluaa ostaa ja mihin hintaan, vaatii energiaa. Kyllä sitä välillä on, muttei aina. Joten voisinko sijoittaa vaikkapa jonkin verran yli puolet sijoituseuroistani tasaiseen tahtiin, ja "leikkisin" suorilla osakeostoilla vähän vähemmän?

Tämä tunne korostui nyt koronaepidemian keskellä. Pörssikurssit ovat kohtalaisen korkealla, vaikka talous sakkaa. En oikein osaa päättää mitä ostaisin. Niinpä vastaukseni on ostaa kaikkea.

En lopulta jaksanut ryhtyä suurempiin vertailuoperaatioihin. Seligon on minulla käytössä ja hinnat edelleen kohtuulliset, joten sinne siis.

Seligsonin etuja on myös mahdollisuus ostaa suoraan tilisiirrolla omalta tililtä. Toisin sanoen ei tarvitse siirtää muualle, josta sitten lähtee euroja tiettyyn aikaan.

Päädyin sitten seuraavaan. Ostan kuukaudessa kuutta Seligsonin indeksirahastoa, kutakin 50 eurolla. Eli kaikkia paitsi Suomen sellaista. Ostolistalla ovat:

  • "Indeksirahastot Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Aasia ja Suomi määrittelevät markkinansa maantieteellisesti." Näistä Suomea en osta.
  • "Kehittyvät markkinat -rahastomme sijoittaa passiivisesti toisten rahastojen kautta."
  • "Global Top 25 Brands sijoittaa vahvoihin tuotemerkkeihin ja Global Top 25 Pharmaceuticals lääke- ja terveyssektorille."
Sitaatit ovat mukana, koska nuo ovat kopioita Seligsonin nettisivuilta.

Oikeasti kyllä laitoin joka maanantai lähtemään 12,5 euroa kullekin rahastolle, eli 300 kuussa. Tuo summa on alakanttiin, oikeasti minulla jää sijoittamiseen sellaiset 500-1000 euroa kuussa. Mutta katselen nyt tovin tilannetta - ja säilytän mahdollisuuden myös suoriin osakeostoihin.

1 kommentti:

  1. Hei, kiitos hyvästä blogista! Jos olisit vertaillut muidenkin välittäjien tuotteisiin, niin olisitko valinnut nuo rahastot niiden hyvien tuottojen vai matalien kulujen takia?

    VastaaPoista