UA-52254593-1

27.4.2020

Esittelyssä muutama viikontakainen miniostos: meriteknologiaa ja pyöreitä kumituotteita

Koronatilanne ja siihen liittyvä karanteeni on vaikuttanut moneen asiaan. Näemmä myös minun bloggaamistahtiini. Joskus aiemmin kirjoitusta pukkasi kerran viikossa, nyt väli on näemmä paria viikkoa.

Mistäköhän tämä johtuu? Veikkaan, että kyse on kahdesta asiasta.

Ensinnäkin tilanne on epäselvä ja epävarma, ja aiempi ostosuunnitelmani meni "rikki". Rikki siten, että lähes jokainen ostolistani osake on reilusti "osta vaan" -puolella, kaikkeen ei riitä rahaa, ja joudun improvisoimaan.

Toisekseen omat ajatukset ja mietteeni ovat jotenkin niin mitättömiä, ja toimet myös. Onko sillä nyt mitään väliä että ostan jotain osaketta satasella, kun kymmenet miljoonat joutuvat työttömiksi. Vaikka onhan sillä nyt jotain väliä ainakin minulle.

Otan itseäni hartioista kiinni (samalla tulee venyttelyä, se on etätyöaikana hyvä juttu) ja kirjoitan umpeen muutamat viime viikot. Ostin siis aika paljon silloin kun kurssit tippuivat noin kuukausi sitten, ja hitusen olen myös täydennysostanut. Puran nämä nyt osiin ja kerron mitä sekä miksi.

Alkuun kaksi pientä ostosta viikon takaa.

Ostin Wärtsilää 15 osaketta kappalehintaan 6,27 euroa. Eli 95 eurolla.

Wärtsilä on syklinen yhtiö, ja tässä kriisissä se on erityisen syklinen. Mutta toisaalta uutta teknologiaa, merenkulkua ja kaikkea sellaista, joka ei tule menemään pois. Uskon siis, että tarjolla on jonkinmoinen huominen.

Tämän lisäksi ostin Nokian renkaita viisi osaketta hintaan 18,15 euroa kappaleelta. Eli 92 eurolla.

Joo, on tosi miniosto. Mutta miniostotkin lasketaan, ja Nordealla välityspalkkio on kuitenkin vain prosentin.

Nokian renkaat on firma, johon usein viitataan laatuyhtiönä. Eli homma on toiminut. On helppo sanoa miksi kurssi nyt notkahtaa. Jos päätuote on autonrenkaat, ja asiakaskunta välttelee turhaa liikkumista, niin moni on etänä kuin voi ja osa lopuista yhtäkkiä työttömänä, niin taatusti se vaikuttaa myyntiin.

Tässä kohden olennaista onkin, että missä kunnossa Nokian renkaat nousee tästä kriisistä. Toivon, että kohtalaisessa.

o o o

Yleisesti täytyy todeta, että minun tapauksessani henkilökohtainen talous ei ole kärsinyt. On ollut tuuria. On töitä. Mökkivuokraus sakkasi hetken, mutta näyttää palautuvan. Lisäksi euroja jää yllättävän paljon yli kun ei tule tehtyä mitään. Tosin riski on, että tilanne vaikuttaa myös minun toimeentulooni. Sitä varten kerrytän euroja jemmatilille.

Tosin kyllä tässä myös "kulutustarvetta" kertyy. Pitäisi hommata nuorimmalle uusi pyörä. Käytetty kävisi, mutta esimerkiksi Kierrätyskeskukset ovat kiinni. Joko ryhdyn kyttäämään tori.fitä ja vastaavia (en kuitenkaan haluaisi remontoitavaa pyörää kun osaan vain vaihtaa sisäkumeja, kiristää muttereita ja öljytä) tai odotan markettien alennuskampanjoita.

Veikkaan, että vastaavia tulee kohta vastaan enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti