UA-52254593-1

14.3.2020

Osinkojen välikatsaus 3/2020: Viime vuoden tasoilla mennään

Pörsseissä rytisee, kauppoja ostetaan tyhjäksi ja elämme erikoisia aikoja. Sen kunniaksi on hyvä pitää kiinni myös perusasioista. Niinpä saanko esitellä: säännöllisesti kahden kuukauden välein laatimani osinkojen välikatsaus, tällä kertaa 3/2020.


Tässä on graafi osingoistani kuukausittain. Tammi ja helmikuu ovat heinäkuun ohella hiljaisimpia kuukausia. 


Tässä on graafi osingoista kumulatiivisesti. Helmi-maaliskuun taitteessa olin saanut tänä vuonna osinkoja 124 euroa. Se on kaksi euroa vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan! Eikös ole upeaa, tai ainakin laimeasti kivaa?


Tässä on sitten kumulatiivinen osinkokertymäni, eli paljonko olen tilille osinkoja saanut. Summa lähestyy 8000 euroa. Voi muuten olla, että tällä hetkellä nämä ovat myös ainoat tuotot joita sijoittamisesta minulla on. 

Seuraava välikatsaus on ohjelmassa kuun vaihteessa, mutta 20 000 euron tiputus merkinnee sitä, että jos ylipäätänsä olen sijoitustoiminnassani plussalla, niin se on "tämän kaavion sisällä".

Tässä ovat sitten osingot vuositasolla. Vuoden 2013 ohitin jo, eli kyseessä on osinkojen suhteen elämäni kuudenneksi tuottoisin vuosi!

o o o

Miten tästä eteenpäin?


Sain viime vuonna osinkoja ja niihin rinnastuvaa tuottoa verojen jälkeen 2055 euroa. Tämän vuoden pitäisi mennä noin samoissa lukemissa. Loppuvuonna "kavalsin" hieman eurojani sijoituksista keittiöremonttiin, mutta tein sen pääosin sijoittamiseen varatuista euroista. 

Teoriassa summa voisi jopa vähän nousta - olen kuitenkin ostanut lisää osakkeita, ja osa suomalaisista omistuksista on osakesäästötilillä (josta ei heti veroteta osinkotuottoa).

Nähtäväksi kuitenkin jää mikä on koronaviruksen vaikutus osinkotuloihin. Itse veikkaan seuraavia:
  • Osinkoja ei tulla korottamaan tänä vuonna kuin korkeintaan symbolisesti jollain sentillä. Monille amerikkalaisille yrityksille on tärkeää olla säännöllisten osinkojen korottajien listalla.
  • Aika moni yritys tulee leikkaamaan osinkojaan, enemmän tai vähemmän. Veikkaan, että omistuksistani esimerkiksi Ford saattaa jopa jäädyttää osinkonsa pariksi vuodeksi.
  • Konkursseja voi tulla. Ja yritys, jota ei enää ole, ei kyllä sitten myöskään maksa osinkoa.
Minulle osingot ovat siinä mielessä isossa roolissa, että sijoittamiseen varatut euroni olen sijoittanut. Eli kassa on jotain tonnia lukuunottamatta tyhjä. Tästä eteenpäin sijoitan työstä kertyviä euroja ja osinkoja.

Vuoden vilkkaimmat osinkokuukaudet ovat tulossa - ja kevään osinkopäätöksiin yleinen taloustilanne ei enää ehdi vaikuttaa. Kahden kuukauden kuluttua näen tarkemmin missä olen.

1 kommentti:

  1. Leikkimielellä vertaan omiin osinkoihin kun aika samoilla tasoilla homma etenee ehkä hitaasti mutta varmasti!

    VastaaPoista