UA-52254593-1

22.2.2020

"Siirsin" Nokian renkaat osakesäästötilille


Nyt menee jo viikkojen tai päälle kuukauden takaisten asioiden raportoinnin puolelle. On ollut hoppua enkä ole ehtinyt keskittyä sijoittamiseen - saati sitten siitä bloggaamiseen. Käyn nyt kuitenkin tekoseni läpi näin takautuvasti.

Tammikuun lopulla ensin myin 24 Nokian renkaiden osaketta hintaan 22,6 euroa, sitten ostin 25 osaketta osakesäästötilille hintaan 22,85 euroa. Oikeasti kyllä ostohinta oli ihan myyntihinnan vieressä, mutta tuossa ovat mukana välityspalkkiot.

Sana siirtää on otsikossa lainausmerkeissä siksi, että eihän tämä nyt oikeasti ollut siirto. Ensin myin, ja sitten ostin. Mutta itse koen, että samat osakkeet siinä vaihtuivat tililtä toiselle, ja vielä yhden ystävänkin ottivat mukaan.

Nokian renkaita ostin uudemman kerran joskus vuosi sitten. Olen yritystä omistanut myös kauan sitten, mutta ne osakkeet myin jostain syystä jota en nyt muista. Ehdolla syypäiksi ovat avioero tai auton hankinta.

Omistusosuuteni on pieni, nykyarvollaan 667 euroa. Nokian renkaiden arvo on noussut kuukaudessa 15 %. Minulle sillä nyt ei ole mitään merkitystä, niin siinä olisi käynyt myös vaikken olisi mitään tehnyt.

Nokian renkaiden siirto osakesäästötilille liittyy tavoitteeseeni, jossa pikku hiljaa siirrän suomalaisia omistuksiani osakesäästötilille. Pois lukien esimerkiksi Nesteen, jonka arvo on noussut jo päälle 100 %. Siinä kun veroseuraamukset söisivät veroedut vuosikymmenien ajalta.

Ja koska Nokian renkaiden kurssi kyykkäsi lähelle ostohintaani, tein tämän siirroksen. Jos yhtiön kurssi taas sahaa, aion ostaa pikku hiljaa lisää.

Nokian renkaat muuten voi olla osakesäästötilille hyvin sopiva osake. Osinkotuotto on korkeahko, noin 6 %, ja yritys on ollut viime vuodet vakaa osingonmaksaja. Minun 25 osakkeellani osinkoa tulee nyt keväällä 39,5 euroa. Tästä pikaisesti laskien 10,07 euroa olisi mennyt välittömästi veroihin. Nyt sitten veronmaksu siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

1 kommentti:

  1. Itse vaihdoin Nokian Renkaat Facebookiin, jolla on hyvät kasvunäkymät. Oculus ja maksuprosessointi pitävät tästä huolen. Nokialaisilla taas ei ole mitään kasvunäkymiä. 10v päästä FB:n tulos on kolminkeraistunut, kun taas Nokialaiset pyörivät edelleen 2e EPS:ssä.

    VastaaPoista