UA-52254593-1

25.2.2020

Kaksi miniostosta Kinnevikiä, koronavirus painaa kursseja ja mitä aion tehdä?

Kurssit ovat sukeltaneet oikein kunnolla. Tämä merkitsi, että Kinnevikin suhteen ostorajani osui kohdalleen kahdesti.

Ostin Kinnevikiä ensin yhdeksän osaketta kappalehinnalla 217,5 kruunua, ja sitten toiset yhdeksän osaketta kappalehinnalla 213,2 kruunua.

Kurssit tippuvat, koska koronavirus on alkanut tosissaan huolestuttamaan. Virus aiheutti epidemiaa nyt myös Italiassa, ja varmaan tartunnan leviäminen Eurooppaan on se, mikä tässä sijoittajia huolestuttaa.

On helppo hahmottaa mikä tuossa huolestuttaa.

Ensinnäkin globaalit tuotantoketjut tökkivät, joka vähentää tuotantoa. Ja koska monet firmat ja tuotteet nojaavat kiinalaisiin osiin, niin vaikka kaikki muu olisi kasassa, niin viimeistele sitten siinä tuotetta ilman kaikkia palasia.

Toisekseen tämä vaikuttaa myös kulutukseen. Italiassa tapahtumia perutaan ja ravintolat menevät kiinni kuudelta. Jos vastaava laajenisi maailmanlaajuiseksi epidemiaksi, niin kuluttaminen vähentyy. Tämä vaikuttaa suoraan talouteen.

Kolmannekseen huolena vaikuttaa olevan, että tämä olisi se kantamus joka katkaisee kamelin selän. Eli että nyt se kauan pelätty kurssiromahdus alkaa, ja kaikkea sen suuntaista. Tämä pelko nyt tulee esiin aina kun jotain yllättävää tapahtuu.

Mutta toisaalta, on niitä ennenkin SARSseja ja vastaavia ollut. Kun epidemia saavuttaa huippunsa ja hiipuu, oletettavasti talous palaa nopeasti aiemmalle radalleen. Jonkunmoinen kuoppa siinä on ollut, mutta sitten siitä tulee mennyt kuoppa. Tuskin ja toivottavasti tästä nyt ei mitään espanjantautia tule.

Espanjantautiin kuoli muuten 30-100 miljoonaa ihmistä, suomessakin 25 000. Suomi muuten selvisi aika vähällä, kiitos syrjäisyyden, meren ja pakkasen. Koska tuolloin maailmassa eleli noin pari miljardia ihmistä, kohta meitä on kahdeksan miljardia. Eli nykyihmismääriin muutettuna puhutaan noin 120-400 miljoonasta ihmisestä. Se olisi kyllä kauheaa.

Itse aion toimia niin kuin ennenkin. Ostan osakkeita kun kurssit tippuvat ostorajoilleni. Vasta pari "listoilla olevaa" ylipäätänsä pyörii ostorajojeni tuntumassa.

Jos kurssit sukeltavat oikein kunnolla, ryhdyn katsomaan osakkeiden lisäksi jotain indeksirahastoa jota ostaa säännöllisesti. Ja toivon, etteivät ostoeuroni lopu ennen kuin kurssinotkahdus päättyy.

2 kommenttia:

  1. Korona on kesään mennessä hiipunut, vaikkakin myös jarruttanut merkittävästi maailmantaloutta. Kysyntä virkoaa uudestaan ja rajusti.

    VastaaPoista
  2. Tämä lienee todennälöisin vaihtoehto. Näinhän se on ennenkin mennyt.

    Mutta pianhan tuo meille selviää :)

    VastaaPoista