UA-52254593-1

21.6.2017

Pitkästä aikaa ostoksilla: hitusen lisää Targettia

On ollut sijoitusrintamalla hiljaista. Kurssit ovat korkealla, ja kaikki ostorajani ovat kaukana. Tosin poikkeuskin löytyy. Ostin neljä osaketta lisää amerikkalaista kauppajättiä Targettia, hintaan 51,28 dollaria.

Yhtiön kurssi on tippunut, ja olen ostellut lisää pieniä eriä pitkin kevätkesää.

Myönnettäköön: tässä on putoavan puukon riskiä. Tällä tarkoitetaan sijoitusmaailmassa sitä, että ostaa sitä mitä aiemminkin on ostanut, koska nyt aina vaan halvemmalla saa. Se on hyvä ja hieno asia, jos yrityksen kurssi kääntyy nousuun ja tilanne vakiintuu. Mutta jos konkurssi koittaa, niin halvallakin saatu on täysin menetetty.

Target - ja muut kivijalkakaupat - ovat haasteissa. Kannattavuus ei ole ihan samaa luokkaa kuin ennen. Lisäksi verkkokaupan kasvu, Amazonin laajanemiset ja muutoinkin tuulinen tilanne vaikuttaa odotuksiin.

Lisäksi Targetilla on omat haasteensa, ei mene niin hyvin kuin Walmartilla tai Amazonilla. Isoin ongelma on myynnin supistuminen.

Mutta mutta. Suurin osa ostoksista ostetaan silti ihan fyysisistä kaupoista. Toimiala muuttuu ja tulevaisuuden voittajat eivät ole selvillä, mutta kuka sanoo, etteivät nykyiset voittajat voisi olla tulevaisuuden kärkijoukkoa. Osinko on vajaata viittä prosenttia.

Toivon siis, että nyt huokealla saa. Olen ihan varma, että olen oikeassa tai väärässä.

3 kommenttia:

 1. Amazonin veto ostaa Whole foods oli aika kova veto. Mietin viime kesänä Targetin ostamista, mutta se vähän jäi. Ps. Meidän salkut näyttää olevan melkein eurolleen saman arvoiset. Mielenkiintoista nähdä miten samalla rahalla saa erilaiset portfoliot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun löytyy kymmeniä tuhansia vaihtoehtoja, löytyy erilaisia kombnaatioita :)

   Minä ostan liiankin monia osakkeita, siis suhteessa siihen, mikä kannattaisi. Mutta sallin tämän itselleni, tämä on myös harrastus.

   Poista