UA-52254593-1

28.6.2017

Kuoppaostelen: Global X Superdividend

Itse itselleni asettama ostoraja osui taas kohdalle. Ostin viime viikon lopulla 8 kappaletta Global X Superdividend -ETF:fää. En mene rahaston esittelyyn sen tarkemmin, enemmän löytyy aiemmista bloggauksistani ja nimikin kertoo tarinaa...

Päätin myös muuttaa ostologiikkaani, siis juuri tämän rahaston tapauksessa. Lähtökohtaisesti olen ostanut pienen erän kun valitsemieni yritysten kurssi on tippunut 2 % sitten viime ostokerran. Se merkitsee, että ostopaikat tulevat aina hitusen tiheämmin vastaan.

Tämä toimii jos kurssi aaltoilee. Global X Superdividendin kurssi ei sahaa niin paljoa, se kun keskittyy työntämään rahaa ulos minkä ehtii. Niinpä isompia niiaksua odotellessa voi mennä ihmisikä.

Mitä sitten muutin? Ostan tätä rahastoa aina, kun kokonaissijoitukseni ovat 2 % miinuksella. Tällöin ostan periaatteessa tiheämpään tahtii, "pikkukuopissa."

Näistä kahdesta lievästä ostostrategian erosta saisi kivat kuviot, mutten nyt ehdi tekemään. Palaan asiaan toisessa bloggauksessa.

3 kommenttia:

 1. Kyselen kun en muista, että eihän tuosta SDVIn osingoista tarvinnut maksaa "tuplaveroja" eli maksaako rahasto itse jotain saaduista osingoista Jenkkilään ja sitten sijoittaja toiseen kertaan Suomen verottajalle? Vai oliko se miten verotehokas sijoitusmuoto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkkeihin jää lähdevero ja suomen verottaja vie loput eli yht. 30% lähtee veroa näin mutulla eli ei pitäisi tulla sen pahemmin takkiin verojen puolesta kuin muutenkaan.

   Poista
  2. Käsittääkseni juuri noin. Osakkeiden veroprosentti on 25,5, ETF menee pääomatulona eli 30 % veroilla.

   Takkiin siis tulee suhteessa suoriin osakeomistuksiin, muttei kuitenkaan kovinkaan paljoa.

   Poista