UA-52254593-1

11.3.2017

Voiko töissä puhua sijoittamisesta, osa 2: rahastoilla ulkomaille

Tämä on voiko töissä puhua sijoittamisesta -sarjani toinen bloggaus. Joskus vuosi, pari sitten ryhdyin puhumaan useammin ääneen sijoitusharrastuksestani. Ei siten ettäkö olisin asiasta suuna päänä, mutta jos joku kysyy mitä harrastan, niin olen asiasta maininnut. Ajoittain tämä johtaa keskusteluihin, useimmiten ei.

Yksi työkaveri mainitsi, että hän on säästänyt jo pitkään rahastoihin. Tililtä lähtee kuukausittain tietty summa automaattisesti rahastoihin. Noilla rahoilla, osin siis säästämillään euroilla ja osin niiden koroilla, hän käy ajoittain ulkomaanmatkoilla.

Olin että wau, hienoa toimintaa. On tavoite. On sen järjestelmällinen mahdollistaminen. Osaa myös nauttia hedelmistä matkan varrella. Jälkimmäisessä itselläni on vielä petrattavaa, tosin itselleni sijoittamisen ensisijainen tavoite on tässä vaiheessa rakentaa kunnon suojapuskuria.

Minulla ei ole aavistustakaan ketkä työkaverit vastaavaan tekevät, ja ketkä eivät. Väitän, että tuota ei voi mistään myöskään päätellä. Piensijoittaminen on sen verran sivussa ihmisten koulutuksista ja työtehtävistä, plus muutkin menot asiaan vaikuttavat, että on hankala arvailla kuka voisi olla asiasta kiinnostunut ja kuka ei.

Veikkaan että tulen vielä asiasta monasti yllättymään.

4 kommenttia:

 1. Järjestelmällisessä sijoittamisessa, missä ollaan ymmärretty korkoa korolle periaate, on varmaan vaikea lähteä kajoamaan omaan sijoitusvarallisuuteensa kesken matkan, mikä se sitten onkaan. En usko, että kovin moni joilla on tavoite ottaa pois sijoitetuista varoista. Tai no, mistäs minä tiedän. Joka tapauksessa, varmaan helppo vakuuttaa itselleen, että rahojen tulis jäädä kasvamaan korkoa.

  VastaaPoista
 2. Juu, turha ottaa sijoituksista rahaa kun voi käyttää puskuria joka on juuri tällaista varten säästetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu sijoitussuunnitelmastakin... Yksi ajattelumalli sijoittamisessa on, että erillistä käteispuskuria ei tarvita, vaan kaikki ylimääräiset rahat sijoitetaan. Joillekin nimittäin sijoitukset ovat samalla puskuri, joten siksi matkarahatkin joudutaan ottamaan sijoituksista. Itse en näin tekisi, mutta näin tekeviä löytyy.

   Poista
 3. Itse näen myös mahdollisena sijoittaa rahastoihin "kaikki liikenevä", ja ottaa sieltä ulos varallisuutta kun on tarve. Toki riski esimerkiksi kurssiheilahteluille on isompi, mutta jos vaikka sopii itsensä kanssa ettei lähde matkoille jos kurssit niiaavat, niin silloinhan tuota "realisointi väärään aikaan" -riskiä ei ole.

  VastaaPoista