UA-52254593-1

18.6.2016

Osingot yli tuhannessa eurossa!

Ilon ja onnen päivä koitti viime viikolla. Tämän vuoden osingot ylittivät tuhannen euron rajan. Uusina osinkoina tilille kolahti S-ryhmän omistajatilityksiä ja olisikos ollut ainakin Chevronin, 3M:n sekö United Technologiesin osinkoja.Ei siitä ole kuin runsas kuukausi kun kirjoitin viimeksi tämän vuoden osingoista, silloin ne ylittivät viime vuoden määrän. Eipä tässä ole paljoa uutta sanottavaa.

Huomaan kuitenkin että tuollaisilla virstainpylväillä on voisiko sanoa henkeä nostattava psykologinen merkitys. Veikkaan että 1072 euron ylittäminen ei tunnu niin kivalta kuin 1000 euron ylitys.

Arvio tämän vuoden osinkokertymästä on ennallaan, 1300-1400 euroa. Tulossa on Nokiaa päälle satasella, ja sitten neljästi vuodessa osinkoa maksavien amerikkalaisten yritysten pienehköjä tilityksiä.

Olen aikeissa palata osinkosijoittamisen ideaan omalta näkökulmaltani lähiviikkoina. Tässä huomaa että se sopii erityisen hyvin niille jotka eivät halua ahertaa koko ajan sijoitusten parissa ja joilla voi olla tarvetta käyttää tuottoja välillä muutoinkin kuin uusiin sijoituksiin.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut! Alku on aina vaikeinta, siitä se sitten nopeutuu.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia vaan kommenteista. Sen osingoista huomaa, että vaikka kuinka on itse malttamaton, niin vuodet vierivät. Sitten onkin jälleen kerran saamassa jonkin tietyn firman osinkoa.

  Oivallan kyllä osinkosijoittamisen idean. Missä tahansa vaiheessa voisi lopettaa koko homman, ja nauttia sijoitusten tuottamista ekstratuoista. Etenkin eäkepäivien tueksi ja turvaksi tämä metodi on aika mainio. Ei sinällään ettäkö vieä eläkepäiviäni suunnittelisin...

  VastaaPoista
 3. Sinkkokin taannoin jossain haastattelussa sanoi että ensimmäinen miljoona (siis salkun arvona ja markoissa) oli vaikein saavuttaa, mutta seuraavat tulivatkin sitten yllättävän helposti. Toivotaan että toi eka tonni osingoissa on sama asia.

  VastaaPoista