UA-52254593-1

9.1.2015

Osingot ja muu passiivinen tulo vuonna 2014

Aikamoisessa blogivireessä olen: auttaa että vuodenvaihteen jälkeen on raportoitavaa, lomien ansiosta on aikaa kirjoittaa ja vähän alkaa tylsääkin olla.


Vuonna 2014 sain osinkoa ja vastaavaa (vastaavaa on tässä tapauksessa vain HOK-Elannon pääomanpalautus) yhteensä 490,31 euroa. Veroja maksoin 117,32 euroa. Tilille, tai siis käytännössä uudelleen sijoitettavaksi päätyi pyöristäen 373 euroa.

Tuo on ihan mukavasti. Etenkin verrattuna edellisen vuoden 24 euroon nousua on tuntuvasti. Silloin tosin vasta aloittelin.

Osinkoja maksavissa “sijoitustuotteissa” on noin puolet sijoitusvarallisuudestani, toinen puolisko on pääosin osingot uudelleen sijoittavissa rahastoissa.

Passiivinen tulo vuonna 2015?


Olettaisin että osinkojen määrä kasvaa ensi vuonna parillasadalla. Ensinnäkin Ålandsbankenin asuntorahasto alkanee maksaa jotain omistajilleen, ja liityin myös pariin S-alueosuuskauppaan.

Lisäksi olen ostanut osakkeita pitkin mennyttä vuotta, joten osalta “omistuksiani” en ole ehtinyt saada viime vuoden aikana lainkaan osinkoja. Lisäksi osingot ovat jo muutamalla firmalla kasvaneet sitten ostohetken.

Vuonna 2016 olisi hyvä saada osinkosumma jo tuhannen euron tuolle puolen. Se alkaa olla jo summa jonka uudelleensijoittamisella saa aika paljon aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti