UA-52254593-1

1.12.2014

Myin Oravan pois

Myin sitten Oravan kaikki osakkeeni pois. Pieni määrä, 50 osaketta, vähän päälle 600 eurolla. Voittoa tuli suhteessa ostohintaan vajaa 50 euroa, ja ehdin nauttia tilille asti noin 30 euron osakkeista. Verottajakin sai vähän.

Pieniä summia, mutta prosentteina ihan kohtalaisia. Yli 10 % tuotto vajaan vuoden sijoituksesta. Tosin jos olisin myynyt joskus elokuussa olisi

Miksi sitten nämä myin pois? Vielä pari viikkoa sitten ajattelin, että pidän nämä osakkeet vaikka Oravan yläpuolella onkin tummia pilviä. Nooh, mieli muuttui.

Ynnäilin Oravan tunnuslukuja, luin muutamia blogitekstejä ja ynnäilin lisää niitä Oravan tunnuslukuja.

Olennaisin pointti oli, että Orava tienaa vähemmän kuin jakaa ulos. Jos tienaisi saman verran, se ei haittaisi. Mutta kun tienaa vähemmän niin se viittaa siihen, että joko osinko tulee laskemaan, tai sitten rahaa haalitaan muualta (osakeanti, laina, velalla tai mitä näitä nyt löytykään). Jälkimmäinen johtanee osakekurssin hitaaseen pienenemiseen “laimenemisen” myötä.

Ei Orava nyt varmaan huonokaan sijoitus ole, mutta koska osingonmaksukyky heikennee, niin osakkeen arvokin heikennee. Lisäksi Orava ei vastaa perusideaani siitä, että suorat osakeomistukseni ovat tasaisia ja osinkoaan kasvattavia "tylsiä" suorittajia. Joten parempi myydä nyt, ja kenties hypätä mukaan myöhemmin halvemmalla hinnalla ja kasvavilla tuloilla.

Tosin tämän hetken suunnitelmieni etsin kohtuuhintaista tilaisuutta sijoittaa kiinteistöihin muualle maailmaan. Eivätköhän nuo euroni löydä kohteensa samalle sektorille, mutta kauas kauas valtamerien taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti