UA-52254593-1

18.6.2014

Ensimmäinen merkintäni Nordnetin superrahastoon

Tein nyt viikolla ensimmäisen merkintäni (Nordnet* uuteen Suomi-superrahastoon, sadan euron verran. Jatkossa kuukausisäästän rahastoon parin kympin verran kuussa. Suunnittelen toimivani täsmälleen samoin myös muiden pohjoismaiden vastaavien rahastojen kanssa.

Idea Nordnetin uusissa rahastoissa on, jos joku ei ole vielä kuullut, että ne ovat sijoittajalle tyystin maksuttomia. Nordnet houkuttelee tuolla asiakkaita, joka voi olla varsin toimiva taktiikka.

Myin kesää vasten pienen omistukseni Keskosta ja hieman isomman omistukseni YIT:stä, kun voitollisesti pääsin niistä eroon. Nämä euroa aion sijoittaa pikkuhiljaa näihin pohjoismaisiin kuluttomiin rahastoihin.

Pitää varoa etten vahingossa sijoita “liikaa” pohjoismaihin, ideani kun on hajoittaa varoja ympäri maailmaa. Toisaalta maksuton rahasto houkuttaa, ja melko hyvän hajautuksen saa maksutta.


* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

3 kommenttia:

 1. Hienoa, varmasti hyvä päätös!

  Yksi ajatus tähän: Muihin pohjoismaihin sijoitettaessa pitää ottaa huomioon valuutanvaihtokulut ja lisäksi se vaiva että yleensä vaihdat itse valuuttoja (jos Nordnet tekee tämän automaattisesti, ovat kulut suuremmat). Miten ajattelit taklata tämän? Vaihdatko kerralla esim. 500 euron verran Ruotsin ja Tanskan valuuttoja tms?

  VastaaPoista
 2. Tässä kohtaa olen onnellinen että tulin blogin aloittaneeksi. Tuo on asia jota en ole tullut laisinkaan ajatelleeksi. Olen elänyt helpon euron varjossa, joten en ole asiaa edes miettinyt.

  Kuluista en pidä, joten varmaan vaihtoehto on vaihtaa rahaa enemmän kerralla. Tuo myös tarkoittanee sitä, että valitsen noista pohjoismaista vain yhden - tässä nyt ei hirveän isoilla summilla leikitä.

  Eli ensireaktio: valitsen yhden maista, vaihdan sen 500 euroa ja sitetn kuukausisäästän tasaiseen tahtiin muutaman tovin.

  Pitää miettiä asiaa tarkemmin sitten kun on vaihtoehtoja tarjolla. Paremmat ideat ovat vahvasti tervetulleita!

  VastaaPoista
 3. Eikö tuo Nordnetin valuutanvaihtokulut ole prosentti hinnottelulla, eli käytännössä ei ole väliä millä summalla vaihtaa. Ainut on että joutuu itse tarkastamaan että valuuttaa on tilillä.

  T: Mika

  VastaaPoista