UA-52254593-1

30.5.2014

Tarina ulkomaisista osakkeistani, osa 1: Microsoft

Kaikki osakkeeni olen ostanut viime syksyn ja tämän hetken välillä. Bloggaan lähiviikkoina ulkomaisista osakeomistuksistani, siinä järjestyksessä kuin osakkeet ovat omistukseeni päätyneet. Avaan myös miten ja miksi valintojani tein, vaikka taustalla ei kyllä ole aina kovinkaan kummoista logiikkaa.

Syksyllä 2013 kirjauduin Nordnettiin, ja uusi harrastus vei mukanaan. Heti oli kampanjana tarjolla amerikkalaisia yrityksiä olisikos ollut viiden euron hankintamenoilla.

Kääntelin ja vääntelin tarjolla olleita yrityksiä, halusin ostaa jotain. Päädyin lopulta aika lailla poissulkemismenetelmällä Microsoftiin. Yritykselle on tarjottu loppua jo vuosikymmenen ajan, mutta aina se porskuttaa. Osingot ovat kohtalaisella tolalla, ja arvo on nousussa.

Oli tähän hankintaan myös vähemmän loogisia syitä. Työnkin puolesta tuskailen silloin tällöin Microsoftin tuotteiden jäykkyyden kanssa. Vaan viime syksystä alkaen kyseessä on oma yritykseni joka ärsyttää, ja saan vuodessa kympin pari karkkirahaa kaikista kärsimyksistäni. Jos et voi voittaa vihollistasi, osta siitä minimaalinen määrä.

Saattoi olla että taustalla painoi myös sinivalkoinen nostalgia. Microsoft oli tuossa vaiheessa ostamassa Nokian kännykkäpuolta, joten olisin siirron molemmilla puolin (Nokiaan omistin tuolloin jonkinverran).

Arvo nyt noin 500 euroa, osinkoja tähän mennessä tilille verojen jälkeen vajaa kymppi, osakkeiden arvo noussut noin viidelläkympillä. Ihan hyvä hankinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti