UA-52254593-1

22.8.2020

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 8/2020: Velaton varallisuus 26 euroa yli aikaisemman ennätyksen

Se on voi voi. Kuu vaihtui kolme viikkoa sitten. En ehtinyt sekä jaksanut kirjoittaa välikatsausta heti ensimmäisenä viikonloppuna. Ja jos nyt ei ensimmäisenä, niin miksi sitten toisenakaan. Ymmärtänette kuvion.

Mutta tässä tämä kuitenkin on, sijoituksieni ja varallisuuteni välikatsaus elokuun alussa 2020.

Tässä on graafi sijoitusvarallisuudestani, sekä sijoittamistani euroista. Sijoitusteni arvo on ihan hitusen alle 80 000 euroa. Euroja olen sijoittanut 56 600, eli plussaa on runsaan 23 000 euroa.

Edellisen innoittamana tein itselleni ihan uuden graafin. Tässä on kuva sijoitusvarallisuuteni euromääräisestä tuotosta alkaen vuodelta 2014.

Oikeastaan jo kesällä 2018 - eli pari vuotta sitten - tuotto alkoi olla nykyisillä tasoilla, päälle 20 000 eurossa. Alkuvuonna, hetkeä ennen koronaa, olin ennätyslukemissa, ja nyt sitten nousua tuli päälle 20 000 euron tasolle.

Koronnotkahdus vei siis toviksi noin 15 000 euroa sijoitusvarallisuudesta, mutta vain toviksi. Matalimmat pörssiviikot osuivat keskelle kuuta - veikkaan, että tuo luku oli jossain kohtaa viiden tuhannen kohdalla.

Tässä on sitten graafi varallisuudestani, omaisuus ja velat huomioiden. Velkasumma pienenee pikku hiljaa, ollen nyt 190 500 euroa. Bruttovarallisuutta on sitten pyöristetty 497 000 euroa.

Näiden yhteenlaskettu summa on se kaikista merkittävin, eli paljonko minulla on velatonta varallisuutta. Tuo summa on tismalleen 306 208 euroa. Sanon tämän näin tarkasti, koska tuo summa on 26 euroa yli tammikuun aiemman ennätykseni. Pieni jippii-hetki!

Tässä on sitten kuva siitä, mistä tuo varallisuuden kasvu koostuu. Huomioikaa, että kaikki aiemmat graafit ovat kolmen kuukauden keskiarvoja. Toisin sanoen tuoreimmat luvut aaltoilevat herkemmin.

Lainat lyhenivät entiseen tahtiin, 766 euroa kuukaudessa. Oikeasti tämä on vaurastumiseni kivijalka - toistuva tilisiirto palkkapäivänä. 

Sijoitusvarallisuus kasvoi 3010 eurolla. Tästä 1000 euroa on lisäsatsauksiani, eli runsaat 2000 euroa varallisuus nousi osingoilla ja arvonnousulla.

Säästötileille kertyi yllättävän hyvin euroja, 2250 euroa. Tuonne menivät lomarahat ja siirtelen nyt ylipäätänsä rahaa "sivuun" säästötilille aina, kun sitä kertyy yli tarpeen. Näin ei tule sellaista fiilistä, että rahaa olisi.

o o o 

Kaiken kaikkiaan menee ihan kivasti. Olen myös tyytyväinen, kun olen kerryttänyt säästötililleni ihan kivaa puskuria. Siellä on nyt jokin runsaat 9000 euroa. Ajattelin jatkaa tällä tiellä, ja kerryttää säästötileille ehkä 15-20 000 euroa.

Miksi näin? Työnantajalla alkavat pienimuotoiset YT-neuvottelut (pääosin toiminnan organisoimista, ei varmaan sivua minua), ja tiedä vaikka niitä tulisi lisää. Voi olla, että koronan aallot iskevät vielä omiin tulonlähteisiini (palkka, mökinvuokra), joten varma on varmaa.

Lisäksi pörssikurssit ovat nousseet nopeasti oudonkin korkealle - joten en hoppuille sijoittamisessa, sijoitan pikkasen fiilisten mukaan ja katson, mitä epidemialle käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti