UA-52254593-1

26.9.2018

AT&T ostotarjous: mitä tehdä?

Posti toi postia Nordeasta. Omistan 69 osaketta AT&T:tä. Ponos Industries LLC tarjoutuu ulosostamaan AT&T:n omistajat tarjoushinnalla 36 dollaria osakkeelta. Nyt pitäisi päättää mitä mieltä asiasta on.

Alkuun tarvitsee todeta, että ihan yllätys oli tämä. On ollut kiirettä työ-, harrastus- ja parisuhderintamalla. Olen joskus käynyt vikaisemassa että onko tullut osinkoja tai onko automaattinen ostotoimeksianto lauennut, siinä kaikki.

Onneksi on ystäväni Google. Täällä AT&T:n viesti asiasta. Kiteyttäen: "Emme suosittele, kummallisia ehtoja joiden myötä osakkeita voisi joutua myymään alle markkinahinnan, sekavaa."

Tarjous on sellainen jota amerikanmaalla kutsutaan termillä mini-tender. Semi-hellä, kenties? Tarjoutuvat ostamaan alle 5 % osakkeista, jolloin jää joidenkin rajojen alle joka merkitsisi laajempaa byrokratiaa.

Annetaan nyt kuitenkin tarjoukselle hetkeksi mahdollisuus. Tarjous on päälle 6,6 % yli tämän hetken kurssin. Kurssi on tosin noussut, tarjouksen tullessa julkise se oli jotain 32 dollarin tasolla. Jos myisin nyt omistukseni, saisin 2484 dollaria. Ostoksilla olen käynyt 2369 dollarilla. Voittoa kertyisi 115 dollaria.

Tänä vuonna olen saanut osinkoja euroina tilille 54, sitä ennen 10 euroa. Eli 64 euroa plussaa sieltäkin. Tuo verojen jälkeen.

Käytännössä siis voisin nyt irrottautuessani jäädä sellaiset 150 euroa voitolle.

Lienee kuitenkin ilmeistä, etten ole myymässä. Aika monia syitä löytyy:

1) Tarjottu hinta ei ole mitenkään hurja. Vielä viime tarvena AT&T:n kurssi huiteli lähellä 40 dollaria.

2) Tuo vaikuttaa vähän kepulihenkiseltä. Voisihan osakkeita vaan ostaa vaivihkaa. Onhan tässä riski, että jonkin "laukeavan ehdon" mukaan myyntihinta onkin alhaisempi. AT&T:n viestissä luki, että jos kurssi ei ole 36 euroa tiettynä hetkenä, niin ei makseta 36 euroa. Eli hinta ei ole sitova, vaan voi olla tarjottua alempi.

3) AT&T maksaa hyvää osinkoa, ja kaupankäyntikulujen maksaminen uudestaan ja uudestaan käy kalliiksi.

5 kommenttia:

 1. A tender on suomeksi tarjous. Toki semi-hellä olisi ollut mukavampi ajatuksena☺. Kiitos muuten asiapitoisesta blogistasi!

  VastaaPoista
 2. Minulla kyllä soi päässäni Elviksen "love me tender". Jännää, vaikka englantini on hyvää, niin spesiaalisanastossa tökkii.

  Ajattelin, että tuo semi-hellä on agressiivisen vastakohta. Ostotarjous joka on maltillinen jne.

  Ja kiitoksia vaan kiitoksista. Asiaa, kyllä, mutta vahvasti kyllä omien lasien läpi katsottuna.

  VastaaPoista
 3. Tuo kohta 2 kuulostaa epäilyttävimmältä.....

  VastaaPoista
 4. Joo, olen saanut näitä Mintendereitä useammasta yhtiöstä Amerikassa ja ne ovat kamaa, joka joutaa roskakoriin. Tämä omn sikäli poikkeus, että tarjouksessa markkinahintaa korkeampi hinta.

  Tosiaan ehdot ovat epämääräiset ja ei tuohon kannata enemmän minustakaan panostaa. Hyvä, että osto kiinnostusta löytyy ja tämä yleensä teitää hyvää osakkeen kysynälle. Kannattaa pitää lapuista kiinni.

  VastaaPoista
 5. Saman tarjouksen sain eilen. Ihmettelin hetken ja revin sen sitten paperinkeräykseen. AT & T on tällä hetkellä edullinen, koska markkinat eivät osaa käsitellä yhtiön valtavaa velkataakkaa Warner-ostoksen seurauksena. Itse tankkaan koko ajan lisää sen minkä pystyn, riski on iso, mutta potentiaali on valtava ja onnistuessaan AT & T:n potentiaalinen arvonnousu on huomattava, asiallisen osinkotuoton lisäksi. Jätetään nämä Ponokset omaan arvoonsa !

  VastaaPoista