UA-52254593-1

23.7.2016

Myynti: Microsoft

Jokunen viikko sitten viritin muutaman “automaattimyynnin”. Laitoin Fortumin, Softbankin ja Microsoftin myyntiin, melko tuntuvastikin sen hetkisen kurssin yläpuolelle.

Osasyy myyntien harkintaan on se, että haluan pienentää sijoitusvelkani nollille. Sitä oli tuolloin päälle kolme tonnia. Lisäksi eri osakkeissa oli erilaiset myyntiperusteet.

Softbank päätyi mahdollisesti luovutettavien listoille seuraavista syistä:
 • On niin monimutkainen yritys etten oikein ymmärrä mitä kaikkea se tekee.
 • Osinko on melko pieni, tosin vastapainona kasvutahti on kovaa.
 • Omistusosuuteni on melko pieni. Kannattaisi melkein luopua tai lisätä omistusta.
Fortumista olen kirjoittanut usein.
 • Löytyy Venäjä-riskiä.
 • Ei nyt maailman hienoin yritys, mutta ihan kohtuullisella hinnalla olen ostanut.
 • Korkea osinko on tuonut iloa elämään, mutta on hankala nähdä miten osinko ei laskisi. Ja kun se laskee, kurssi laskee jne.
 • Minua ei haittaa Fortumia omistaa, mutta jos saan myytyä osakkeet hyvällä hinnalla, niin ei myöskään haittaa luopua omistuksista.
Microsoft.
 • Vakaa ja vuosikymmeniä tasaisesti tuottanut yritys.
 • Osinko on kasvanut tasaiseen tahtiin, siis käynnistä on muutos osinkoyhtiöksi.
 • Miinuspuolella: Olen vähän epäileväinen onko Microsoft tulevaisuuden voittajia.
 • Mutta ennen kaikkea amerikoissa kurssit ovat kaikkien aikojen ennätyksissä. Jos meinaa joskus myydä, nyt voi olla hyvä hetki.
Jokunen päivä sitten Microsoft saavutti tavoitehintansa. Ostin sijoitusurani alussa lokuussa 2013 Microsoftia 15 osaketta 33,92 dollarin hintaan. Nyt myyntihinta oli 56,22 dollaria osakkeelta.

Lisäksi etuna on dollarin-euro -kurssin muutos. Ostohintani oli 380 euroa, myyntihinta 751 euroa. Voittoa siis 371 euroa. Tuosta kun vähentää myyntihinnan 15 euroa (osto oli ilmainen) ja isää saamani osingot verojen jälkeen eli noin 36 euroa, niin voittoa tuli kaikkineen 392 euroa.

Tässä on Micsosoftin kurssihistoria viime vuosikymmeniltä. Tuosta näkee, että nyt ollaan kaikkien aikojen huippuhetkissä.Tästä huomaa yhden lainalaisuuden: kun vain jaksaa odotella, niin ihan hyvin tässä vaikuttaa käyvän. Jos haluaa jossitella, niin olisihan sijoituksissani voinut olla nolla perässä. Olisi silloin nolla perässä myös tuotoissa (mutta tietty myös tappioissa.)

4 kommenttia:

 1. Myynti tapahtui hyvään aikaan koska kurssit ovat niin korkealla. Miksi muuten haluat sijoitusvelkasi pois?

  VastaaPoista
 2. Rauhoitun vähän tilannetta. Perhetilanteessa muutos kannustaa maltillisuuteen. Pääsyy on kuitenkin siinä, että haluan että lainapuolella on marginaalia jos tulee kurssinotkahduksia. On nimittäin riski että joudun pysymään vaihtopenkillä silloin kun kannattaisi olla kentällä...

  VastaaPoista
 3. Eli siis (yöllä tulee kirjoitettua sekavia): velat nollille, kun aukeaa ostopaikkoja, ostan velalla.

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa ihan järkevältä. Voi mennä äkkiä pidempäänkin, että päästään hyvään ostopaikka an. Tekninen analyysi antaa tällä hetkellä mahdollisuuden jopa parin vuoden laskuun. Mutta tuo täytyy tietenkin tarkistaa säännöllisesti koska kyse ei ole ennustamisesta. Se on siis perusteltavissa oleva mahdollisuus.

  VastaaPoista