UA-52254593-1

12.5.2016

Osto: vielä kerran Nokiaan

OK. Nyt hieman lipsui. Ostin viime viikolla Nokiaa 120 osaketta lisää. Sitten tuli neljännesvuosikatsaus, ja kurssi tippui seitsemisen prosenttia. Päädyin sitten eilen ostamaan vielä toiset 120 osaketta, nyt keskihinnalla 4,7 euroa.

Tuon ostoni kunniaksi Nokia on vielä jatkanut laskuaan, tosin maltillisesti.

Perusteet nyt ovat noin samat kuin aiemmin. Minusta Nokian tulevaisuus näyttää melko valoisalta. Koko toimiala on vähän haasteissa (= pääosin yritykseen liittymättömät syyt), mutta data ja sen siirto ei mene pois. Potentiaalia on. Lisäksi fuusio Alcatelin kanssa on ainakin johdon puheiden mukaan mennyt ihan hyvin. Tosin tietty johto niin sanoo, kun omia valintojaan selittävät.

En tämän ostonkaan jälkeen omista kuin 440 Nokian osaketta, nykyarvoltaa hieman päälle 2000 euroa. Akuutteja suunnitelmia ei ole nostaa Nokia-omistusten määrää. Tosin ei ollut ennen tätäkään ostosta.

Nämä ostot menivät puhtaasti velkarahalla. Tiputin Nordnetin* sijoituslainani alle 3000 euron, joka antoi minulle löyhän perusteen nostaa laina taas yli 3000 euroon. Tuo 3000 euroa on minulle raja sille, että tarvitsee taas ryhtyä maksamaan lainaa pois.

 Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

4 kommenttia:

 1. Samassa veneessä ollaan, jälleen! Itse päädyin tekemään lisäoston 4,576 euron kurssiin, kun kurssi laski 80 prosenttiin omasta keskihinnastani. Yhden lisäoston ajattelin vielä tehdä, mikäli kurssi laskee alle 4,10 euron - todennäköisesti vasta kesäkuussa osinkojen irtoamisen jälkeen.

  T. Ikiholdaaja

  VastaaPoista
 2. Itseäkin alkoi kutkuttamaan lisäostot ja tänään yritin kalastella 4,58 kurssilla, mutta jäi sentin päähän toteutumisesta. Noh, katsotaan ensi viikolla uudestaan.

  Täytyy myöntää kyllä, että kovin rationaalista tämä ei ole. Tuntuu vain alihinnoitellulta Nokia tällä hetkellä ja analyytikotkin ovat pitkälti samaa mieltä.

  VastaaPoista
 3. Voi olla että päällä on myös kollektiivinen harha. Hinta tippuu, analyytikot sanovat että hinta on alakanttiin ja muutkin ostavat :)

  Mutta ei. Mielestäni Nokialla ei ole tapahtunut mitään mikä ei olisi jo ollut tiedossa ja josta johto ei olisi aiemmin raportoinut että tulossa on. Eli yllätyksiä ei ole ollut. Haen tässä pitkäaikaista jalansijaa yrityksessä.

  VastaaPoista
 4. Noh, nyt sitten tarttui parisataa Nokian osaketta salkkuun kappalehintaan 4,58 euroa. Toivotaan, että pitkällä tähtäimellä osoittautuu viisaaksi valinnaksi!

  VastaaPoista