UA-52254593-1

21.3.2014

Satunnaisesta sijoittamisesta suunnitelmalliseen

Tämä on uusi blogini joka käsittelee sijoittamista, tarkoittaen yksityishenkilön piensijoittamista.

Olen pian nelikymppinen pääkaupunkiseutulainen. On perhe ja lapsia, koti sekä mökki. On edellisiin liittyen tuntuvasti velkaa, ei kuitenkaan liikaa niin kauan kun töitä riittää. Ollaan aika lailla keskituloisia suomalaisia.

Edellisen lisäksi on vuosien varrella kertynyttä säästöä jonka tehtävä on olla edellä luetellun puskuri. Jos työttömyys koittaa, niin on tyyliin vuosi pari aikaa löytää uusia töitä tai ansaitsemistapoja ennenkuin on pakko myydä mökki tai vaihtaa asuntoa.

Syksyllä 2013 havahduin siihen, että rahaa on siellä täällä, osa rahastoissa, osa tileillä, yksi isompi summa pankin takaamana pääomaturvattuna sijoituksena viideksi vuodeksi sijoitettuna (joka ei tuottanut juuri lainkaan). Vähän niin kuin vaivihkaa tonnien puskuri on muuttunut parinkymmenen tuhannen euron puskuriksi, jolla en tehnyt juuri mitään järkevää.

Ryhdyin miettimään rahastoja ja osakkeita ihan tosissaan. Kävin läpi rahastoesitteitä ja vaihdoin rahastosijoituksia, kirjauduin Nordnettiin ja muutaman kuukauden aikana sijoitin sitä kautta järkevästi ja vähemmän järkevästi runsaan kolmanneksen ylimääräisestä, yksi ostos kerrallaan ilman isompaa suunnitelmaa.

Alkuvuonna olen lukenut ja miettinyt, sekä yrittänyt hahmotella omaa strategiaa ja pitkän aikavälin tavoitteita. Tämä blogi on tarina siitä mitä tavoittelen ja miten siinä onnistun. Osin tämä on keino jäsentää asiaa itselleni, mutta kommentit ovat vahvasti tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti