UA-52254593-1

14.8.2019

Kaksi pientä erää Wärtsilää

Alkaa palaa pikku hiljaa. Lapset käyvät koulua, helteiset kesäretket ovat takanapäin ja töihinkin palasin. Työnteko on kivaa, innostun työstäni ja palkkakin on ihan ok. Eli ei tässä nyt kriisiä kuitenkaan pukkaa.

Arjen paluu merkitsee myös sitä, että muistan blogata talousasioista. Paino sanalla muistan, sillä ajoittain olen ihan autuaasti unohtanut koko jutun. Aiheita nyt riittää: jos en ole mitään ostanut tai myynyt, niin sitten laittaa silmät kiinni hetkeksi ja miettii. Tai lukee lehtiä. Tai seuraa Twitteriä.

Pari viikkoa sitten ostin elämäni ensimmäiset Wärtsilän osakkeet. Nyt jatkoin samassa suunnassa kahdella lisäkerralla: 18 osaketta kappalehinnalla 11,07 euroa ja toiset 18 osaketta kappahinnalla 10,76.

Kokonaisomistukseni on nyt 70 osaketta ja 740 euroa. Lisää ostan jos kurssi laskee.

Wärtsilä on minua houkuttanut jo tovin aikaa - haluan olla mukana Vaasan seudun energiaboomissa. Hinta on ollut tuntuva. Nyt osakkeen kurssi on alempi kuin kertaakaan viiteen vuoteen, ja P/E-luku on alle 17 lukemissa. Eli ei tämä nyt vielä mikään superhalpa firma ole, muttei nyt ehkä ylihintainenkaan.

Eivät kurssit laske sattumalta: huoli talouden kasvun taittumisesta, kauppasodan uhka ja ihan yhtiön tulokseen liittyvät seikat. Tilauksissa oli lievää vähentymistä ja yhtiöltä on odotettu toteutunutta parempaa tuottoa.

Mutta tämänkaltaisia nämä syklien mukana elävät firmat ovat. Minulle se tarjoaa oston paikkoja. Vähän toivoisin, että kurssi niiaisi lisää, niin saisin ostettua jonkin verran.

3 kommenttia:

 1. Houkutteleeko Nordea pieniin lisäostoihin? Yhtiö ei ole mielestäni kriisissä millään mittarilla, mutta hinta laskee vieläkin. Q2 oli ihan välttävä odotuksiin peilaten.

  VastaaPoista
 2. Huomenta! Myönnettäköön, laitoin pienen ostotoimeksiannon Nordeasta sisään tuossa eilen illalla. Katsotaan osuuko kohdilleen.

  Jossain vaiheessa ajattelin odotella siihen, että Nordea laskee alle kuuteen euroon. Laski, ostin vähän lisää. Eilen se oli jo alle 5,4 euron tuntumissa.

  Yksi "parhaista" ostopaikoista on mielestäni tilanne, jossa on yhtiö jolla on vaikeuksia ja siksi sen arvostustaso on alhaalla. Sitten tulee yleistä markkinasynkeyttä joka laskee kaikkien yritysten kursseja - myös niiden, jotka ovat jo alhaalla.

  Tällöin jo valmiiksi maltillinen hinta on vielä matalampi.

  Ainakin Nordea on mielestäni tällä hetkellä tämänkaltaisessa tilanteessa. Kenties myös Wärtsilä (jonka P/E-arvot ovat kuitenkin ihan eri tasolla).

  VastaaPoista
 3. Tuo tilannehan muistuttaa hieman Fortumin tilannetta tammi-helmikuussa 2016. Tase ja puskurit ovat kunnossa, tuloskehityksessä pehmeyttä joka todennäköisesti muutamassa vuodessa ohimenevää, markkina ei usko yhtiöön. Fortumin kohdalla pelättiin myös, että ylimääräiset muhkeat varat jaetaan ylisuurina osinkoina ja/tai investoidaan täysin päin mäntyä.

  VastaaPoista