UA-52254593-1

14.4.2019

Ostoksilla: Sijoitusyhtiötä ja rakennusyhtiötä

No kävihän sitten niin, että pitkästä aikaa pääsin ostoksille. Kun kurssit tuossa ensin niialivat ja sitten nousivat, niin en ole ostellut mitään päälle kuukauteen.

Vaan kun Lehdon osinko irtosi ja kurssi laski jälleen uusille pakkasennätyksille. Niinpä toteutin ostoslistaani ja ostin 48 osaketta Lehtoa kappalehinnalla 4,15 euroa. Lehdon osakkeeni ovat kunnolla pakkasella, mutta omistusosuus edelleen pieni. Katsellaan. Tästä aiempiin Lehto-bloggauksiini.

Toinen ostokseni on ihan uusi avaus. Ostin ruotsalaista sijoitusyhtiötä Kinnevikiä, 8 osaketta kappalehinnalla 245,5 kruunua. Olenko hurmaantunut tulevista rapujuhlista ja haluaisinko pelata tennistä meren äärellä? Ei ensimmäiseen, en pidä ravuista, mutta jälkimmäinen olisi kyllä kivaa.

No ei, on taustalla jotain ihan puolittaisia argumenttejakin. Palaan niihin uudessa bloggauksessa, sillä nyt lähden vaalivirkailijaksi. Vaalit ovat hienoa aikaa, vaalihommissa on mukavan yhteiskunnallista ja palkkiokin on ihan hyvä. Win-win-win -tilanne!

2 kommenttia:

  1. Miten vaalitarkkailijaksi voi tulla ja kuinka paljon siitä maksetaan?

    VastaaPoista
  2. Vaalitarkkailijat menee muihin maihin, mutta virkailijat hoitavat vaaleja.

    Palkkio vaihtelevat kunnittain. Pääkaupunkiseudulla koko viikonlopun (valmisteleva kokous, vaalitoimitus ja ääntenlasku) tuo päälle 500 euron summia. Siitä miinustaen puolueveron ja tuloveron.

    Vaalitoimitsijoiksi (joka on muuten virkailijaa parempi sana) pääsee puolueiden kautta. Valtuusto siunaa, ja sitten sitä on hommiassa.

    VastaaPoista