UA-52254593-1

3.2.2018

Tämänhetkinen ETF:fien ja rahastojen osto-ohjelmani

Olen kirjoittanut viime kuukaudet niin ahkerasti osakkeiden ostoista ja ties mistä treffeilu-sijoituskeskusteluista, että on unohtunut "palata juurille". Ostan edelleen säännölisesti kuukausittain muutamia rahastoja ja ETF-rahastoja. Nyt esittelen, että mitä.

Nordeassa ovat suorat osakeomistukseni, sekä joitain ETF-osuuksia joita olen ostanut tapauskohtaisesti. Mutta pääosin rahastojeni "kotipesä" on Nordnet*. Tähän on kaksi syytä:
  1. Nordnetin omat, kuluttomat pohjoismaiset indeksirahastot. Nuo nyt ovat vain varsin mainioita vaihtoehtoja jos haluaa indeksimäisesti pohjoismaihin sijoittaa. Minä haluan, ainakin vähän.
  2. Mahdollisuus ostaa (valittuja) ETF-rahastoja kerran kuussa ilman välityspalkkiota. Indeksisijoittamisen luonteeseen kuuluu ostaa säännöllisesti. ETF:fien tapauksessa se on monasti hankalaa, ainakin jos summat ovat pieniä ja välityspalkkiot sitä kautta turhan suuria.
Tällä hetkellä kuukausiosto-ohjelmani pitää sisällään seuraavia:

Nordnet Superfonden Sverigeä ostan 50 eurolla kuukaudessa. Tällä saan osuuden 70 suurimmasta Tukholman pörssissä olevasta yhtiöstä. Suurimpana muuten Nordea. Ruotsissa nyt menee aina paremmin kuin Suomessa, joten miksei menisi myös jatkossa?

Nordnet Superfondet Norgea ostan niin ikään 50 eurolla kuussa. Tällä haaviin tarttuu osuus 25 suurinta norjalaista yritystä. Aika paljon öljyä, jonkun verran myös muuta.

Noin 75 euroa menee sitten seuraavaan: db x-trackers MSCI EFM Africa TOP 50. Eli isoihin afrikkalaisiin tai Afrikassa toimiviin yrityksiin. Uskon, että Afrikassa on potentiaalia. Tätä ETF:fää olen muuten ostanut jo pitkään, vaihtelevilla määrillä, ja kokonaisomistukseni on noin 3000 euroa. Tästä muuten Afrikka ja sijoittaminen -pohdintoihini.

Neljäs säännöllinen ostos on db x-trackers FTSE 100 UCITS ETF. Noin 75 euroa sijoitan sataan suurimpaa brittiyritykseen. Otin ETF:fän ostolistalle Brexitin seurauksena. Oli ihmeellistä aaltoilua yhdistettynä paniikkiin, ajattelin, että tulevat pian jälkiinsä ja tässä pääsee hyötymään epävakaasta tilasta.

Noh, ei se brexit-linja näemmä muuksi muutu, mutta on brittimarkkinoilla silti ihan kiva roikkua mukana. Edes tämmöisellä pikkuosiolla.

o o o

Kuten taisin viime blogissa mainita, olen alkanut pohtimaan, että kannattaisiko vääntää ostohanaa nykyistä pienemmälle, ja kerryttää varallisuutta. Puskurini eivät ole kovinkaan suuria, ja osakkeiden arvostustaso on tuntuva. Tai sitten vain välttelen suoria osakeostoja, ja annan näiden säännöllisten kuukausiostojen pyöriä ennallaa.

Katsotaan. Kerron kun tiedän.

o o o

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

2 kommenttia:

  1. Aika hyvin olet onnistunut ottamaan näkemystä ihan indexeilläkin. Ruotsi, Norja, Afrikka ja UK. Jos arvostustaso arveluttaa niin ohjaa pohjoismaiden ja UK potista tulevaisuudessa enemmän kehittyviin markkinoihin kuten DBX9 ja ISN3 jotka löytyvät myös kksäästölistalta?

    VastaaPoista
  2. Onhan tuossa tavallaan jo näkemysen ottoa. Tosin suorat osakeomistukseni ovat (Munich re:tä ja yhtä Kanadalaiste reittiä lukuunottamatta) suomalaisia tai yhdysvaltalaisia. Ja on myös vanhoja indeksirahasto-ostoksia noihin suuntaan.

    Eli siinä mielessä koen, että suorat osakeomistukseni ja rahastojen kautta omistamani yhtiöt ovat jo maantieteellisesti melko hajallaan. Tosin pääpaino länsimaissa.

    ISN3:a olen muuten aikoinani ostanut kuukausiostoina. Päätin satsata enemmän Afrikkan suuntaan.

    VastaaPoista