UA-52254593-1

13.2.2015

Miten hyötyä Nordnetin kampanjoista?

Nyt seuraa jos nyt ei rakkauden niin tykkäämisentunnustus. Pidän Nordnetin* tavasta mainostaa. Oletan että joskus ovat jossain workshopissa miettineet sitä millä tavoin voi houkutella sijoittamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Keksivät sitten että rahalla. Monissa Nordnetin kampanjoissa kun on konkreettisesti tarjolla jotain mitattavissa olevaa hyötyä.

Itse olen ostanut pari muutaman kerran Nordnetin kampanjan aikana.
  • Microsoftia toissavuonna kun eivät perineet välitysmaksua tietyistä jenkkifirmoista.
  • Munich retä noin vuosi sitten olisikos ollut vitosen välitysmaksuilla. Se oli onnekasta, sijoitus vakuutusyhtiöön oli muutoinkin suunnitteilla.
  • Paria suomalaista osaketta kun tarjosivat vuosi sitten ostomahdollisuutta euron välitysmaksulla yhden päivän ajan. Se oli tyhmää koska monet muutkin tarttuivat samaan tarjoukseen - ja kurssit nousivat sen minkä välityspalkkiolla säästi.
Tuntuvampi "kestokampanja" ovat maksuttomat pohjoismaiset indeksirahastot. Ne ovat varsin hieno kädenojennus asiakkaille, pitää vaan toivoa että Nordnet pysyy pystyssä että tässä pääsee vuosikymmenien aikana täysimääräisesti nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä. Muuta vikaa en noista rahastoista keksi kuin sen, että voisivat joskus olla olematta maksuttomia.

Tuorein kampanja on Carnegie Asia -rahasto: jos kuukausisäästää kolmen kuukauden ajan rahastoon, Nordnet lahjoittaa sen jälkeen kuukausisäästösi verran kyseistä rahastoa. Katto on 30 euroa.

Käytännössä sijoittamalla 90 euroa saat 30 euroa. Parin kuukauden aherruksesta "palkitaan" 33 % arvonnousulla. En tuohon rahastoon muutoin sijoittaisi (mm. hallintokulut 1,8 %), mutta on muutoin aika no-braineri tarjois. Miksipä en tuohon tarttuisi.

Paluu alkuun. Pidän siitä että Nordnet ei vain maksa sanomalehdille tai televisiokanaville näkyvyydestä, vaan tarjoaa mallin jossa markkinoinnin kohde voi saada joko alennuksia tai jopa jotain ihan konkreettista kuten rahastoa.

Vastalahjana Nordnet saa asiakkaita ja tämän kaltaisia bloggauksia, joka lieneekin ollut yksi niiden workshopin tavoitteista. Rahaa tai palkkioita en tästä kirjoituksesta saa, tosin jos joku haluaa muutaman kymppitonnin lahjoittaa, niin pyytäkää tilinumeroa.

Ei mitenkään hassumpi kuvio.

 
* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

3 kommenttia:

  1. Nordnet teki oharit tuossa Carnegie Asia-kampanjassa:
    http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=248073&start=45&tstart=0

    Tuo varma 3*30e=>120e tarjous muuttui siis arvonnaksi. Mielestäni kohtuu törkeää toimintaa kyseiseltä firmalta.

    VastaaPoista
  2. Aika tylyä toimintaa on kyllä Nordnetiltä. En ole tuota muutosta lainkaan noteerannut. Sain puolisonkin puhuttua säästämään tarjoamalla "varmaa tuottoa", katsotaan huijasinko puolisoa vahingossa.

    Ja tuo on muuten asia jossa voi kampanjointi kääntyä toiseen päin - voin hyvin kuvitella että puoliso toteaa että "ei sitten, huijaavat rahoituspuolella kuitenkin" (on vähän skeptinen luonne) ja jättää asian sikseen.

    Eihän tuo kampanja kauhean järjevältä vaikuttanut Nordnetin kannalta, mutta kannattaisi tehdä taloudelliset laskelmat etu eikä jälkikäteen. Ja hyväksyä omien virhelaskempien seuraukset eikä kaataa niitä muiden niskaan.

    Täytyy myöntää: minulle tuli huijattu olo. Uskoakseni itse tein tuon sopimuksen ensimmäisten joukossa, mutta jeesiessäni puolisoa samaan ei missään ainakaan kovinkaan isolla lukenut että muutimme sääntöjä (en lukenut jokaista riviä uudelleen).

    VastaaPoista
  3. Näin jälkikäteen: sekä minulle että puolisolle ilmaantuivat nuo 30 euron "bonukset" tilille. Eli joko olemme kuuluneet tarpeeksi aikaisiin kuukausisäästäjiin, tai sitten Nordnet on päättänyt välttää mahdollista ikävää julkisuutta.

    VastaaPoista